1. 3

  Ik maak me niet druk meer om wat er gebeurt in Brussel. Allemaal ondemocratische besluiten waar we in NL aan moeten voldoen. Nu met klimaat worden we in klein land met veel mensen en grote economue onevenredig hard aangepakt. Zouden we als we een Bundesland van Duitsland waren hetzelfde gekke gedoe meemaken?

 2. 4

  We worden helemaal niet onevenredig hard aangepakt, we lopen jaren achter en hadden al veel eerder op de vingers getikt moeten worden. Ik vind de EU nog te slap op klimaatgebied, wel afspraken maken, maar sanctioneren ho maar. Onze regering doet nix anders als creatief boekhouden, dat moet maar ’s afgelopen zijn. Heel goed dat de RvS nu heeft gezegd dat we in strijd handelen met die Europese afspraken (nou ja, op 1 enkel gebied, maar toch, het precedent is er nu).

  Hup, veestapel krimpen, max. snelheid omlaag, vliegverkeer belasten, ophouden met investeren in fossiele energie en meer van dat. Hoeft niet allemaal ineens, en er zal een grote zak geld op tafel moeten komen (maar och, negatieve rente, dus wat ken ’t skelen). Maar als we nu niet inzetten op grootscheepse verandering, wordt het nooit meer wat.

 3. 6

  @4.

  Zelfkastijding doe ik niet aan. Wat een onzin , economie vernietigen, en maar kijken of je er wat mee bereikt. Helemaal niets. Zeker niet voor mensen onderin. Zoals dat gasloos maken. Flikker op met die onzin.

 4. 8

  @6: Wat men altijd zo gewichtig ‘economie’ noemt is in feite het persoonlijk gewin van een kleine selectie, die door de rest moet worden opgehoest.
  Neem nou dat vliegveld Beek (MAA). Dat draait de facto op provinciale subsidie (mede omdat ze op het gouvernement zo trots zijn dat ze op die manier dat handjevol Tefaf-klanten zo mondiaal kunnen ontvangen) en zet daarmee de omwonenden (en hun toeristische broodwinning) die die subsidie hebben opgehoest in de herrie zodat meneer Corendon zijn winst kan pakken. Maar zodra er voor dat parkeren betaald moet worden is die ook weg.

 5. 9

  @8.

  Daarom heb je hier ook zo n riante uitkering, in vergelijking tot andere landen. We zijn (nog) een rijk land. En niet alleen de zoveel procent profiteren. Wel de hoger opgeleiden ten opzichte van het klootjesvolk. Maar ja, die hebben ondemocratisch de macht, via het stelsel waarin hun representanten VVD en D66 de maat aangeven. Net weer een korting op bijstand bij mantelzorg weer erbij. Met D66 die links praat, maar uiteindelijk bij hetzelfde punt als de VVD kwam.

 6. 10

  @6: Zelfkastijding, waar heb je ’t over? En de economie vernietigen, hoe kom je erbij? Wat is überhaupt “dé economie”? In de huidige vorm is alles gericht op groei groei groei. Zelfs een kleuter snapt dat er aan groei een limiet zit. Die hebben we nog niet bereikt, uitgaande van de maatstaven die we hanteren. Tegen de tijd dat die wel bereikt is, staat het water ons aan de lippen. De economie, of laten we het de samenleving noemen, moet toe naar een circulair en menselijker systeem. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan, maar hoe eerder we beginnen, hoe minder de pijn zal zijn.

  Overigens zijn je reacties nogal warrig in dit draadje.

 7. 11

  @10..

  Zonder welvaart geen welzijn.

  Dat je verder redeneert met groei enz moet je zelf weten.

  Het water ons aan de lippen, is bangmakerij, je moet niet alles geloven. Ze kunnen nu de dijken niet verhogen vanwege die stikstofrotzooi. Wij gaan dat niet meemaken en jij hebt geen kids en ik ook niet, dus daar maak ik me ook niet druk over.

  De economie doet zoals ze doet. Nog meer reguleren veroorzaakt nog meer gekte. Vooral onderin bij de kleine ondernemers, de de middenstand. Die luie nieuwe generatie van tegenwoordig haalt alles via internet. Alsof dat goed voor het klimaat en milieu is. Want al die pakketdiensten op de weg. Maar dan nog wel naar de mac voor een bak koffie, daar stappen ze nog wel de auto voor in. Ik woon vlakbij een mac drive, dat gaat er bijna 24 uur per dag door, en alle soorten mensen komen langs. Met de auto.

 8. 12

  @11: Wat een fatalisme. Die na-mij-de-zondvloed-mentaliteit laat ik bij jou. Dat ik geen kinderen heb betekent niet dat ik me geen zorgen maak over de toekomst.

  De economie doet helemaal niet “zoals ze doet”. Dat sturen wij. Hoezo veroorzaakt meer reguleren meer gekte? Geloof je echt in een zelfregulerend systeem? Alsof het een natuurwet betreft. Doe toch normaal.

  De zaken die jij noemt zijn juist uitwassen van de huidige economie. Daar kunnen we best wat aan doen. Maar niet door een fatalistische houding aan te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren