1. 1

  Het klopt toch dat Nederland geen belastingparadijs is? In een paradijs wil je wonen en niet alleen een brievenbus hebben. Voor de belastingen ga je niet in Nederland wonen.

 2. 2

  Ik moest zo lachen om de motivatie: ‘Bedrijven die hier niets doen moeten meer belast worden’. Waarom zou je een bedrijf dat niets doet zo zwaar belasten? Dat is pervers! Moeten we de Belg/Duitser die hier niets doet behalve post ontvangen ook maar uitkleden?

 3. 4

  Grappig dat je iemand zo graag van opportunisme beschuldigt dat je niet kunt lezen dat hij iets in de Volkskrant betoogt, maar daar het Parool van maakt. Effe iemands twittertje opneuken lukt beter als je leest.

 4. 7

  Laat de heer Groot zich eerder druk maken over de uiterst slecht functionerende belastingdienst en de rapportage van de ABVA-KABO. daarover. De miljarden die door een slecht functionerende controle en gebrek aan mankracht blijven liggen zijn relevanter voor Nederland en hollen de belastingmoraal uit.
  Nu is het natuurlijk zo dat een voormalig PvdA hoofd van dienst door haar chaotische reorganisatiedrift daar in hoge mate verantwoordelijk voor was. Bos heeft deze dame nog de hand boven het hoofd gehouden. Ook is de PvdA mede verantwoordelijk voor het handhaven van de Limburgse kneus Weekers op het departement die van de belastinghervormingen een potje gemaakt heeften gezien zijn Limburgse connecties natuurlijk niet echt gemotiveerd is om misstanden aan te pakken.

  In een tijd dat we weten hoe zelfregulering faalt komt de belastingdienst met horizontaal toezicht en wordt er nauwelijks nog gecontroleerd.
  http://www.abvakabofnv.nl/3944/419044/201584/belastingdienst-rapport-ii.pdf

  Voor wat betreft de buitenlandse tussenholdings laat de buitenlandse belastingdiensten hun eigen boontjes doppen. Het stevig bevorderen van armlenght transacties en juiste toereking van baten en kosten maakt “fiscaal plannen” een stuk onaantrekkelijker.
  Nederlandse AEX-multinationals betaalden overigens gemiddeld 22,8 % belastingen over hun winst in 2011, 2,7% minder dan het statutaire tarief. http://cormol.wordpress.com/2012/08/16/aex-league-en-belastingen/

 5. 8

  Wat een dom populistisch geleuter van Samson; maar je moet wat doen als je zakt in de peilingen.
  Op zich zou het best redelijk zijn iets te doen aan dit soort legale belastingontduiking.
  Maar dan moet dit minstens Europees en het liefst wereldlijk worden aangepakt.

 6. 11

  @1: Nee, alleen voor je belastingen wil je er – formeel, soort van – wonen, da’s nou net het verschil tussen een paradijs en een belastingparadijs. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren