Het nieuwe Feyenoordstadion wordt op drijfzand gebouwd en stinkt ook nog

En gezien de bak met overheidsgeld in crisistijd niet verstandig als de gemeente hier in trapt.

Open artikel

Reacties (13)

#1 Joost

Is dit artikel nou echt geschreven door B.Logger? Srsly?

#2 sikbock

klassiek gevalletje van dubieus speculeren op kosten van de belastingbetaler

#3 L.Brusselman

Geef niets om voetbal,en Rotterdam kan me tegenwoordig gestolen worden(al ben ik er geboren en getogen en was het tot voor 15 jaar ook mijn stad,maar het is een kutgemeente geworden dankzij het bestuur. Met een mooie skyline die ten koste ging van de ziel en voor onophoudelijke tocht in veel straten zorgt)
Maar om nou een artikel in DE Groene Amsterdammer te moeten lezen over zoiets puur Rotterdams(de oude Feyenoord-Ajax rivaliteit),geeft een vreemd gevoel.Toch wat gekleurd,dat is niet te vermijden.
De oude Kuip moet overigens wat mij betreft(en het grootste deel van de Feyenoorsupporters)blijven.

#4 HansR

Klassiek geval van Amsterdamse kift tegen Rotterdam.
Om de het Arena-fiasco (protesten, grasmat…) te vergeten.

#5 Bismarck

Ik moest meteen hier aan denken.

#6 Henk van S tot S

Nu meen ik begrepen te hebben dat de “echte aanhang” meer zag in het goedkopere plan dat de kuip wilde moderniseren.

Maar zoals gebruikelijk willen de bestuurderen roem verzamelen met megalomane bouwwerken, waaraan hun naam verbonden blijft.

Dat de burger dat moet bezuren, met hoge Onroerendezaakbelasting e.d., zal ze een zorg zijn.

Leuk nieuw voorbeeld kan het plannetje van de ijsbaan in Almere worden, dat m.i. als enig voordeel zal hebben, dat men minder zal zeuren over de miskleun van het laatste winkelcentrum.

In “mijn” gemeente zijn ook makkelijk de nodige verspilling/stommiteiten te vinden; elders zal dat helaas ook probleemloos lukken ;-)

#7 Mister Pink

Als Feyenoord supporter vind ik het zeer erg dat ik straks niet meer naar de Kuip mag gaan voor een wedstrijd. Echter, het artikel van de Groene Amsterdammer vind ik op punten zeer twijfelachtig. Zo gaat het ervan uit dat de opbrengst van businessseats te hoog wordt in geschat, omdat dat gedrocht uit de hoofdstad dat niet eens haal, terwijl ze de rijkste zijn. Echter, qua aanhang en stedelijke potentie presteert Feyenoord al decennia onder de maat en kan het veel meer businessseats verkopen dan het momenteel doet.

Er is dus wel noodzaak tot verandering. Ik ben allang bang dat het net zo’n lelijk ding wordt als de Arena of de Geldredome. De Kuip is een monument en onlosmakelijk verbonden met de club.

#8 Lord Flash

@7

Dat vind ik nou juist een sterk punt van de analyse; gewoon eens kijken of de aannames hout snijden.

Je kan vinden dat Feyenoord meer potentie heeft dan Ajax wat betreft de business seats, maar
a) 3x zoveel potentie?
b) als Feyenoord commercieel zo veel aantrekkelijker is dan Ajax, dan had je dat op enig moment wel een keer moeten zien in andere sponsorinkomsten

Ben zelf geen Feyenoord-aanhanger, maar zou het niet goed vinden als dit plan doorgaat. Het lijkt alsof de club er niet beter van wordt en als voetballiefhebber heb ik graag wel een competitie met een goed Feyenoord.

#9 sikbock

@7: De club en de supporters worden van dat nieuwe stadion niet beter. Feyenoord krijgt met dit plan minder inkomsten. De dubieuze vastgoedbaasjes steken de winsten in hun zak. Zowel van de bouw als van de exploitatie.

Gevolg is dat Feyenoord minder te besteden heeft, minder spelers kan kopen en minder gaat presteren. Gevolg weer minder inkomsten. Je kunt er donder op zeggen dat de club dan afzakt in de competitie en het stadion dan failliet gaat. Je mag tot slot 3 x raden wie er dan naar zijn 160 miljoen kan fluiten…

Het TNO rapport (dat door Feyenoord wordt genegeerd) zegt dat de Kuip nog lang niet afgeschreven is en nog minimaal 50 jaar mee kan. Met wat aanpassingen kunnen er gemakkelijk meer businesseats in worden gebouwd..

#10 Anoniem

Het nieuwe stadion komt er niet omdat Leefbaar Rotterdam tegen is. De mening van Sargasso wordt dus voor de verandering een keertje vertegenwoordigd door populistisch rechts.

#11 Steeph

@7: Ter ondersteuning van het laatste punt, hier een schitterende foto:
http://www.footballfans.eu/stadium/15/Stadion-Feijenoord?tab=photos&photo=1449870

#12 sikbock

+1 voor Leefbaar Rotterdam, D66, en alle Rotterdammers natuurlijk.. :-)

#13 frankw

Zouden bestuurders nou nooit de moeite nemen om een kritisch stuk zoals dat in de Groene Amsterdammer te lezen? Het is toch duidelijk dat het een groot luchtkasteel is met tot doel centen uit de maatschappij te kloppen?

Dat het plan het bijna heeft gered, met een zeer slechte businesscase en gedragen door dubieuze zakenlieden met aanbevelingen van Imelda Marcos, in een tijd dat de stad zwaar moet bezuinigen op belangrijke zaken, zegt toch wel alles over het ontbreken van kritische geesten in onze besturen.

En gezien een vrijwel perfecte parallel met de JSF, waarvan de businesscase vanaf dag 1 al onderuit is gehaald, geldt dit niet alleen de lokale politiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*