Het grote geld weerstaan: geen gasterminal

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Canadese “indianen” hebben een deal van bijna een miljard (300.000 dollar per persoon) afgewezen omdat ze bang zijn voor onherstelbare schade aan het milieu. Ongelofelijke helden met ruggengraat. Ik denk dat ze in Groningen heel tevreden hun mond zouden houden voor zo een deal…

(link en tekst van Pineaux)

 

Open artikel

Reacties (7)

#1 Hans Verbeek

Gewoon in de aardkorst laten zitten dat aardgas, we kunnen best zonder. Unburnable carbon, stranded assets.

#2 Cheradenine Zakalwe

De vergelijking met Groningen gaat een beetje mank. Daar is het gas al gewonnen, en zou die 300.000 de man goed van pas komen om de huizen te repareren, of te verhuizen.

#3 Pineaux

@2: Je hebt gelijk. Het was een gratuite opmerking. Toch denk ik dat de meeste mensen in Nederland geld voor hun eieren zouden kiezen.

#4 Cheradenine Zakalwe

@3: Ja, maar dat komt denk ik ook omdat de overheid, aan de leiband lopend van het grote geld en bedrijfsleven, die gaswinning er toch door zou drukken. Want groot geld en economische belangen winnen altijd. Hier, en ook in Canada. Vroeg of laat. En dan kun je maar beter 300.000 in je zak hebben, dan zonder vergoeding onteigend worden. Want daar gaat het op uit draaien.

#5 Krekel

Ik zou waarschijnlijk het geld aanpakken en dat dan heel hypocriet rationaliseren als: ‘op het eerste gezicht is het niet goed maar met die 3 ton kan ik bouwen aan mijn invloed waardoor ik op den duur een hoop goede dingen elders kan bereiken’ …

Zo ben ik, sue me.

#6 Pineaux

@4: Juist die fatalistische houding, zonder eer of geweten, is de oorzaak van deze problemen. Daarom zijn die indianen in Canada zo awesome, ze zeggen nee, terwijl ze weten dat de kans groot is dat ze aan het eind verliezen. Financiele belangen gaan voor omdat er te weinig verzet tegen is, mensen zijn niet bereid om lijf en leve te geven. Deze mensen wel.

#7 Cheradenine Zakalwe

@6: Ja, dat klopt. Maar het is helaas geen ideale wereld, de bulk van de mensen interesseert het niet dat alles maar moet wijken voor geld als er natural resources in het spel zijn. Gegeven dat feit zou ik er als individu ook voor kiezen om die 3 ton te pakken.

Natuurlijk zou het het mooist zijn als we allemaal met hooivorken overal ter wereld de bestuurlijke elite en hun grootgeldvriendjes met pek en veren de stad uit jagen, en wat zuiniger zijn op onze leefomgeving. Maar ik geloof er niet meer in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*