Het gaat goed met de integratie in Rotterdam

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (7)

#1 Teun

@Martijn “Het gaat goed met de integratie in Rotterdam” … afgaande op criminaliteitscijfers onder Marokkanen en Antillianan.

Dat is wel een beetje omgekeerd cultuur-relativisme: als men niet helemaal (understatement) lekker meedraait in samenleving, dan ligt dat aan de culturele achtergrond. Maar als dat wel zo is, of de goede kant op gaat, dan is men beter geintegreerd. Alsof men zich ineens niet meer crimineel gedraagt naarmate men zich meer Nederlander voelt. Geert zal trots op je zijn :-P

#2 sander_1583

teun, blijkbaar?!

De scholen zijn weer begonnen?!

#3 vandyke

Rapport is nergens te vinden. Jammer.

De Telegraaf bericht er ook over,http://www.telegraaf.nl/binnenland/7729048/__Antillianen_blijven_koploper_criminaliteit__.html, onder de kop: “Antillianen blijven koploper criminaliteit”

Dat het aantal verdachten (vermoedelijk zijn het verdachten) van Marokkaanse huize met meer dan een kwart is gedaald, komt pas verderop in het artikel ter sprake.
Voor de reageerders maakt het niet uit. Voor hun is voldoende de kop om weer helemaal leeg te lopen. Ze lezen het hele artikel nog geeneens.

Wat een krant, wat een lezers.

#4 sander_1583

vandaar ook mijn ?! verbazing?!

Niveau. tja.

#5 Johanna

Maar dat artikel ontzenuwt wel een aantal nogal hardnekkige mythes:

Het aantal Antillianen dat wordt verdacht van een misdrijf, daalde van 8,8 procent in 2008 tot 7,2 procent in 2009. Dat is nog altijd hoger dan onder bijvoorbeeld Marokkanen. Onder die bevolkingsgroep daalde het percentage van 6,4 naar 4,6 procent. Onder Surinamers is het bijna 4 procent en Turken bijna 3 procent. In 2004 werd nog een op de tien Antillianen verdacht van een misdrijf. Het gemiddelde onder alle Rotterdammers bedraagt circa 2 procent.

Horen wij niet regelmatig dat 1 op de 6 Marokkanen verdacht wordt van criminaliteit? Iets heel anders dan 4,6 procent. Dat had ook wel wat meer aandacht mogen krijgen.

#7 Martijn

@1: Het heeft niet met cultuur te maken, maar met migrant zijn. Migranten zijn altijd oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken.

@5: Ik denk dat het zit in het onderscheid ‘misdaad’ (de wat zwaardere vormen van criminaliteit, tov ‘overtreding’) en criminaliteit als geheel. Het is volgens mij een bekend gegeven dat Marokkanen relatief vaak betrokken zijn bij kleine criminaliteit, dus ‘overtredingen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*