Henk Krol wil weer de Tweede Kamer in

Aldus Trouw:

Krol kan terugkeren in de Kamer als een van de twee huidige 50Plus-Kamerleden (Norbert Klein en Martine Baay) zou opstappen. Gebeurt dat, dan wil Krol horen of de leden van zijn partij opnieuw vertrouwen in hem hebben. Is dat zo, dan wil hij terug in de Kamer.

Hij mist het Kamerwerk ‘enorm’, zei hij. Als de leden hem zijn fouten uit het verleden vergeven, is hij ook weer geloofwaardig als politicus, aldus Krol.

Ach ja, fouten uit het verleden. Wie maakte ze niet?

Even vergiffenis krijgen en hup! Door op de oude voet. Alsof er niets is gebeurd.

Maar wat onze Henk eventjes vergeet, is dat hij niet zomaar een paar fouten maakte. Wat hij deed was doelbewust politiek profijt trekken uit pensioenonzekerheid onder ouderen terwijl hij al die tijd gewoon wist dat hij zijn oud-werknemers op dat gebied royaal had genaaid.

Maar een beetje vergiffenis en zijn geloofwaardigheid is weer helemaal terug, meent Henk. Bovendien, de schoorsteen moet blijven roken, nietwaar?

Open waanlink

  1. 2

    Het zal de babyboomers aan hun reet roesten wat Henk Krol gedaan heeft. Zolang hij ervoor kan zorgen dat ze hun royale AOW- en pensioenen behouden, en niets hoeven in te leveren voor de jongere generaties, zullen ze hem alles vergeven. Eigenbelang boven alles, dat kenmerkt de babyboomers.

  2. 5

    Het probleem is dat veel babyboomers niet begrijpen of weten hoe het pensioenstelsel is opgebouwd. De meesten denken echt dat iets wordt afgepakt wat ze hebben gespaard. Zo bezien is de woede wel begrijpelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren