Henk Krol vervolgd vanwege hacken dossiers

NIEUWS - Fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie van 50Plus Henk Krol wordt door Justitie vervolgd vanwege het hacken van dossiers van medisch onderzoekscentrum ‘Diagnostiek voor U’.  Krol wilde daarmee laten zien hoe slecht persoonlijke informatie soms beveiligd is. Hij ziet de rechtszaak met vertrouwen tegemoet, liet hij weten.

Open waanlink

  1. 1

    Van ‘hacken’ is nauwelijks sprake, die dossiers lagen blijkbaar op straat. Schande dat ze Krol aanpakken en niet de falende beveiliging van zeer gevoelige medische gegevens.

  2. 5

    Kansloos? In welke mate mag een politicus regels overtreden om zijn werk te doen? Over journalisten deed onlangs het Europees Hof een uitspraak, een tijd geleden stond G. Wilders (PVV) voor de rechter. Dit soort juridische verkenningen zijn best nuttig. Wat bijvoorbeeld als een SP’er uit de school klapt over wat hij in de Commissie Stiekem heeft gehoord?

  3. 6

    @5: Wilders is meen ik vrijgesproken, net als de journalisten. Ik moet nog zien welk rechter op Stiekem wel schuldig verklaart (daar is toch al eerder uit de school geklapt?). Lijkt me dat alle signalen inderdaad wijzen op een kansloze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren