Hele centrum Rotterdam wordt veiligheidsrisicogebied

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Waar men in Eindhoven terugtreedt, treedt men in Rotterdam juist strenger op.

Open artikel

Reacties (14)

#1 L.Brusselman

Wat een overkill
Het centrum van Rotterdam is al zo’n beetje het saaiste van Nederland door alle voorgaande maatregelen .
Het bestuur onder Aboutaleb blijkt net zo repressief,zo niet repressiever,als dat onder Opstelten.

#2 Joop

@1. Dat geeft de goedwillende burger een veiliger gevoel.

Maar goed, ik denk dat de echte criminelen met vuurwapens en messen hier nog niets over weten, en zich kinderlijk hun wapens laten afpakken.

#3 Bismarck

@2: Ik ben anders blij dat ik niet in het centrum van Rotterdam woon. Ik zit er niet op te wachten om op elk moment dat ik de deur uitstap gefouilleerd te kunnen worden en ik voel me er ook niet veiliger bij te weten dat al mijn (pakket)post door meneer agent geopend mag worden (what happend to briefgeheim?).

#4 Joop

@3.

Maar het kan zijn dat de criminelen hun wapens thuis laten en dus minder gevaar vormen op straat.

#5 Bismarck

@4: Als criminelen in het centrum van Rotterdam zo’n gevaar op straat vormen dat zulke enorm onveiligheidsgevoelverhogende maatregelen nodig zijn, ben ik alleen nog maar gelukkiger dat ik er niet woon. Is dan niet een betere optie om het centrum van Rotterdam gewoon maar plat te gooien? Dat lijkt mij minder draconisch.

#6 L.Brusselman

Het centrum heeft voor de kroegtijgers en ander”gespuis”al niets meer te bieden,ook het cultureel georienteerde publiek is het centrum uitgejaagd doordat de gemeente die winderige Kop Van Zuid tot cultureel centrum bombardeerde,Watts willens en wetens kapot liet gaan en het tragisch dieptepunt;de verbanning van het Lantaarn/Venstercomplex naar die vreselijke pier.
Ze hebben een commercieel riool(met de Koopgoot als wanstaltig uithangbord ) gemaakt van het centrum,waar alleen consumenten met goed gevulde beurs welkom zijn

#7 A. de Man

@5: 14 incidenten met vuurwapens in centrum Rotterdam binnen een half jaar vind ik overigens best veel. Ik kan niet direct zien wat voor soort incidenten dit zijn geweest, maar (speculatief) denk ik dat het gaat om incidenten waarbij “vroeger” geknokt werd, en nu vuurwapens betrokken worden. Dat is een slechte ontwikkeling, en in principe wel te beteugelen met een dergelijke maatregel. Maar als deze maatregel ten einde loopt op 1 april volgend jaar, komen de vuurwapens dan niet gewoon weer terug? Met andere woorden, wat is het onderliggende probleem van deze trend?
Zijn wapens makkelijker te krijgen? Is het “import” van problematie vanuit andere regio’s? Of is het vanwege een sociaal-maatschappelijke verandering?
Wellicht wil Aboutaleb tijd kopen dmv deze maatregel om bovenstaande vragen te (laten) beantwoorden.

Het is leuk om altijd maar weer in de Nederland Politiestaat-reflex te schieten en lollig(bedoeld)e grapjes te lanceren, maar wellicht handiger om de achtergrond eens wat beter uit te zoeken (dit geldt ook voor Rejo).

#8 Joop

@7.

Inductieve argumentatie. Je gaat uit van ‘waar vroeger met de vuist werd gevochten, tegenwoordig gebeurt dat met wapens’. Dat noem je dan een slechte ontwikkeling, en die slechte ontwikkeling moet kennelijk beteugeld worden. Maar het klinkt plausibel, dat dan wel weer.

#9 pedro

Wat raar, om beleid te gaan baseren op incidenten. Wellicht zou beter eerst eens een analyse gedaan kunnen worden, of hier van een structureel probleem sprake is, of dat het incidenten zijn.

#10 Bismarck

@7: 14 incidenten met vuurwapens in centrum Rotterdam binnen een half jaar vind ik overigens best veel.

Is dat wel zo? Halen niet alle echt grote havensteden (Rotterdam staat toch in de top 5?) een gemiddelde van 28 “incidenten” (wat wordt daar allemaal onder verstaan eigenlijk?) met vuurwapens per jaar? Mij klinkt het niet bepaald als voldoende aanleiding in de oren om maar het briefgeheim en de privacy van mensen in een enorm gebied op te heffen (alsmede vandalisme van auto’s te legaliseren). Als Aboutaleb al tijd koopt, dan doet hij dat op andermans hoge kosten!

#11 L.Brusselman

Rotterdam als proeftuin voor een totalitair Nederland.
Met een Amsterdammer als uitvoerder van het experiment,wel wat wrang voor ” de echte Rotterdammer”.

#12 Yevgeny Podorkin

Tis Wild West in R’dam

En de sheriff had het nog zó gezegd: geen wapens in de saloon.

#13 frankw

Natuurlijk is het hele centrum van Rotterdam veiligheids-risicogebied. De bejaarde bestuurders zijn natuurlijk geschrokken van de brandveiligheid van het Centrum van Rotterdam
/kaboemtjing

#14 Bismarck

@12: Telt zeker ook als vuurwapenincident?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*