Heilige koe gaat gechipt worden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (24)

#1 zopie

U hoeft niet bang te zijn voor privacyschending.

U mag er vast ook wel een plaatje blik achter schuiven….

#2 Mario

Het schijnt dat China recent een \non-encrypted\ Amerikaanse ‘bull’ heeft weten te strikken.

/s

#3 Niet JeZus

Who cares, wij schapen slikken alles toch wel.

U heeft toch niks te verbergen? Nou dan?

#4 zmooooc

Rustig wachten op de dag dat de key uitlekt. Ik geef het een jaar. En als we na 10 jaar nog niks hebben gehoord mag u er gerust vanuit gaan dat ie gewoon is uitgelekt/gejat/”gevonden”.

#5 Sjap

+1 voor de titel.

#6 Dehnus

Als Fietser ben ik het hier toch echt niet mee eens. Gooi dan de benzine prijs omhoog als je de vervuiler aan wil pakken met “rekening rijden”. Maar kom niet met van die slappe excuses die weer teren op Henk zijn Onderbuik over oost Europeanen en valse kentekens.

Alleen maar om iedereen in de gaten te houden. Ja er zijn valse kenteken platen in omloop. Dat is strafbaar, maar om nu gelijk iedereen te gaan chippen en zo dan toch lekker het rekening rijden en iedereen in de gaten gaan houden in te voeren? Nee.

Ik hoop dat mensen zich niet door de onderbuik laten besturen en lekker eventjes goed in opstand komen in NL.

#7 Henk van S tot S

Ach een nummerbord.
Dit is veel mooier
http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M5&s=M11&ss=P741
;-)

#8 Antiklok

Het argument dat gegeven wordt om iedereen te chippen omdat er valse nummerplaten in omloop zijn, is natuurlijk van hetzelfde niveau als iedereen in Nederland preventief achter tralies zetten omdat er mensen zijn die activiteiten uitvoeren die tegen de wet zijn. Laat ik hopelijk anti-privacy en pro-repressiepartij VVD niet op het idee brengen, hoewel die partij bepaalde soorten van criminaliteit maar al te graag ongemoeid laat.

#9 Keijzer

@6: Exact, en vlgns de cbs statistieken staan de allochtonen er ook niet best op. Ik denk: minder immigratie en meer gezond verstand.

#10 Keijzer

@8: Dergelijke nietszeggende reacties zijn niet welkom op Sasrgasso, dit is een hoog intelleectueel blog met mensen van afkomst!!!

#11 Fokko

Om even advocaat van de duivel te zijn:

Op dit moment hebben we al regels dat alle auto’s individueel identificeerbaar moeten zijn door het plaatsen van een nummerbord. Het is ook al een tijdje mogelijk om die nummerborden volledig geautomatiseerd af te lezen mbv een camera. Het enige wat dit voorstel verandert is de nummerborden betrouwbaarder maken. Als we dan toch een nummerborden hebben vind ik een systeem waarmee minder gefraudeerd kan worden beter. Momenteel heeft namelijk niemand privacy behalve de criminelen.

#12 Emile M

Heerlijk. Lekker rekening rijden. Meteen ook automatische koppeling met Franse tol, Zwitserse vignetten etc. Data wel is overheidshanden houden en ieder commercieel gebruik bij wet uitsluiten.

#13 Grimmm

Ik dacht dat dit nieuws uit India zou zijn…

#14 tigger

Ben benieuwd of de autoeigenaar straks ook verantwoordelijk is voor de juiste werking van zo’n chip. Zo’n kenteken met chip zou bij mij namelijk even uitgeprobeerd worden in de oven.

#15 zopie

Ik kan me een vreselijk leuke hack bij een fabrikant van kentekenplaten voorstellen waarbij chips en kentekens random verwisseld worden.

en @11: Het enige wat dit voorstel verandert is de nummerborden betrouwbaarder maken
Nah. Je hebt nu een camera nodig en herkenningssoftware. Dat is betrekkelijk groot, duur, kwetsbaar en herkenbaar. De rfid chip maakt het mogelijk om een lezer in elk stoplicht, elk verkeersbord en elke BOA-pet te stouwen. Het is klein, goedkoop, degelijk en je ziet het niet. Het is dus niet zomaar voor het veiliger maken van kentekenplaten. 1984 is geen maatschappijkritiek, het is een handleiding.

Het helpt ook niet tegen criminailteit. Als je een vals nummerbord wilt, sla je er twee (zonder chip) en verwisselt die met de platen van de rechthebbende. De originelen zet je op je eigen auto. Zo verschaffen die chips je een extra alibi en komt een ander namens jou in de problemen. Helemaal als je de verwisseling later weer ongedaan maakt.

#16 zmooooc

(Vooralsnog is er overigens geen wetgeving tegen het transporteren van 2 miljoen RFID-tags in uw rugzak:p)

#17 zopie

Ik zou nog willen toevoegen dat je erop kunt wachten tot de RFID techniek voor iedereen tegen lage prijs beschikbaar is. Een DIY RFID kit, dat zal een leuke revolutie teweegbrengen.

Ik zag laatst een kitje voor DIY ransomware. Technology wants to be free.

#18 Micowoco

Niet boos worden maar killen.

http://killyourphone.com/

#19 zmooooc

@17

Een DIY RFID kit, dat zal een leuke revolutie teweegbrengen.

Daar heb ik 10 jaar geleden anders niks van gemerkt.

http://lmgtfy.com/?q=DIY+RFID+kit

#20 zopie

@19: Nee, Zmooooc, da’s alleen een lezer. Je moet ze voor weinig kunnen maken.

#21 zmooooc

@20 Misschien moet je even op mijn link klikken? De bovenste is een lezer en schrijver voor $40 en je kunt ze nog veel goedkoper krijgen. Met de juiste software kun je ze ook met een telefoon met NFC-support waarschijnlijk gewoon lezen en schrijven – de telefoonhardware kan het in ieder geval.

RFID-labels kosten in bulk 10 a 20 cent per stuk. Wat lomper spul zoals waarschijnlijk in kentekenplaten gaat kost hoogstens een paar keer meer. Hoeveel goedkoper moet het precies worden voor die “revolutie” waar je in @17 van spreekt bewaarheid wordt?

#22 zopie

@21: Shit, je hebt gelijk!

Ik ga me daar eens even op inlezen en wellicht een setje bestellen. Ik heb iets gemist in de loop van de jaren, blijkbaar. Jammer dat er zoveel standaarden zijn. Het gaat me natuurlijk om de sets die op een of twee meter afstand nog werken.

#23 zmooooc

@22

Het gaat me natuurlijk om de sets die op een of twee meter afstand nog werken.

Dat gaat dan vooral om de grootte van de spoel in de RFID tag. De tag op een stuk metaal zoals een kentekenplaat bevestigen helpt ook erg goed. Deze (willekeurig gekozen) gaat dan tot 5 meter:

http://docserver.easylogic.nl/Steelwave_Micro_II_Datasheet.pdf

En die kost het wereldschokkende bedrag van zo’n 2 euro:

http://www.rfidplaza.nl/collections/rfid-tags/products/confidex-nfc-4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*