Heeft Landis doping gebruikt?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (15)

#1 Jan Jaap

Zucht. En altijd heeft de winnaar doping gebruikt. Dit in tegenstelling tot de ‘schone’ rest van de wielrenners.

#2 Bismarck

Uiteraard heeft Landis doping gepakt, net als meer dan de helft van het peleton. De mensen zonder doping kunnen de tour winnen vergeten.

#3 Joost

Maar hij wordt gepakt. Dat is balen!

#4 Mark

Wat oordelen jullie toch weer snel…

Ik vind het wel apart dat er nu al jaren wordt gezegd: ja die Tour is niet zonder doping uit te rijden, maar niemand rept over bv. marathons, volle voetbalagenda’s, boksers, judo-ers etc. We kunnen erop vertrouwen dat een deel van de sporters in welke sport dan ook doping gebruikt, maar dat betekent niet per definitie dat de winnaar doping heeft gebruikt!

#5 Joost

Marathons zijn eenmalige krachtsinspanningen. Bij voetbal zitten er rustpauzes tussen de wedstrijden van minimaal een paar dagen. Wat er in de Tour gebeurt is equivalent aan een marathon per dag.

Dat Landis nu opeens verdwenen is van een lucratieve schnabbel zegt mij een heleboel.

#6 Victor

Het blijkt in ieder geval weer dat een groot sportevenement dit jaar niet compleet is zonder schandalen (WK,4daagse,Tour..)

#7 Arnoud

Eerst maar eens afwachten.

#8 Mark

En daar is het bericht: Landis heeft teveel testosteron, dus doping gebruikt, dus ontslagen door Phonak!

http://www.nu.nl/news/789556/45/Landis_betrapt_op_testosteron.html

#9 Victor

He wat jammer nou weer…

#10 Bismarck

@5 Doe maar gerust 2-3 marathons per dag. Dat dan drie weken op rij. Verder nog een gelijkaardige inspanning vanaf maart tot en met september 2 maal per week (gemiddeld rijden de profs 2 koersen per week, van ieder meer dan 200 kilometer).
Dat kan niet zonder dopig.

Desondanks jammer dat het zo snel uitkomt.

#11 Mark

Nou, marathonlopers moeten volgens mij weken bijkomen na 1 marathon, dus ik weet niet of je vergelijking op gaat. En anders zouden er toch ook veel meer marathonlopers zijn die dope gebruiken? Of is er een bepaalde cultuur bij wielrenners die hen van andere sporters onderscheidt?

Het gaat er bij mij niet in dat wielrennen nou de uitzondering is.

#12 Bismarck

Hopelijk valt uit bovenstaand verhaaltje ook af te leiden dat de tour schrappen/veranderen weinig zal helpen. De renners hebben nog steeds doping nodig voor die andere 6 maanden, waarin bovenmenselijke prestaties verwacht/ge-eist worden.

#13 Bismarck

@11: Ja bij veel andere sporten wordt ook doping gebruikt (langlaufen lijkt em de tweede meest waarschijnlijke vanuit fysiek oogpunt, voetbal vanuit commercieel oogpunt).

Blijkbaar wordt bij marathons meer rekening gehouden met de fysieke mogelijkheden van het lichaam (met die weken rust), bij wielrenners wordt die rust dus niet gegund. Daarom is doping daar ook meer nodig dan bij andere sporten. Maar zoals gezegd, doping komt bij meer sporten voor. het is alleen nergens zo noodzakelijk als bij wielrennen.

#14 Bismarck

Oja en er wordt bij wielrennen natuurlijk veel meer op gecontroleerd dan bij vrijwel alle andere sporten, dus gebruikers worden vaker gepakt. Dat vergeet men natuurlijk ook nogal eens.

#15 Jogy

Dat klopt, wielrennen is ook veel zichtbaarder dan veel andere sporten en er gaat veel meer geld in om. Daarnaast wordt als sinds 1966 op doping gecontroleerd, terwijl veel andere sporten dat pas sinds de jaren ’90 dat doen.

Door die langere historie valt het ook meer op en zeker omdat de TdF elke dag op tv is, zijn de personen ook veel bekender.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*