We hebben weer een kalifaat!

Voor het eerst sinds 1925!

De terreurgroep die bekendstaat als ISIS en die steden in Irak en Syrië heeft ingenomen, heeft een islamitisch kalifaat uitgeroepen. […]

De Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS) heet nu ‘Islamitische Staat’ en leider Abu Bakr al-Baghadi is nu kalief […]

Met deze stap claimt ‘De vader van kamelenveulens uit Bagdad’ wereldwijde autoriteit over alle moslims.

Dat zullen de Saoedi’s, als hoeders van de heilige plaatsen Mekka en Medina, niet bepaald op prijs stellen. Ik vermoed dat Abu Bakr al-Baghadi dit in zijn portemonnee zal voelen.

Open waanlink

 1. 1

  Ik vermoed dat Abu Bakr al-Baghadi dit in zijn portemonnee voelen zal voelen.

  Ik vermoed dat ze na die bankoverval van 500 miljoen nog wel even geld hebben. Ik vermoed dat ze zich eerder zorgen moeten gaan maken over loodvergiftiging. Hoe lang zal dit kalifaatje standhouden?

 2. 3

  http://www.nu.nl/buitenland/3815848/zware-gevechten-syrische-rebellen-met-jihadisten.html

  Islamistische rivalen hekelden het uitroepen van de Islamitische Staat. “De bendes van Al-Bagdadi (de leider van ISIS) leven in een fantasiewereld. Ze willen een staat vestigen, maar hebben er niet de elementen voor. Je kan geen staat vestigen door plundering, sabotage en bomaanslagen”, liet Abdel Rahman al-Shami, woordvoerder van het Leger van Islam, weten.

  euhm … hoe hebben ze eerdere kalifaten gesticht eeuwen geleden, begon op dezelfde manier, later kwam pas de consolidatie

  Het al-Nusrafront is volgens al-Qaedaleider Ayman al-Zawahiri ‘de officíële importeur’ van al-Qaeda in Syrië. De ondergedoken al-Zawahiri ziet in ISIS-aanvoerder Bagdadi de bendeleider van een zootje ongeregeld dat zijn gezag ondermijnt.

  het lijken wel gereformeerden over katholieken

 3. 6

  @3
  Een kalifaat is geen staat.

  Ze kunnen wel een kalifaat stichten, maar geen staat is het punt.

  dat staat er trouwens ook.

 4. 8

  Toch jammer dat Anton de voorspelling niet aandurft dat het Kalifaat alle Arabische landen gaat veroveren. Alsof hij niet echt in zijn eigen theorie van de ware islam gelooft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren