‘Grote vier’ accountants adviseren allemaal over belastingontwijking

Omdat ze daar uiteraard voor worden ingehuurd:

Niet alleen accountant PricewaterhouseCoopers (PwC), ook zijn drie grootste concurrenten hielpen bedrijven aan lucratieve belastingafspraken, waardoor overheden overal ter wereld miljarden aan inkomsten mislopen door belastingontwijking.

De namen van Deloitte, KPMG en Ernst & Young duiken op in de nieuwste serie vertrouwelijke documenten die het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) heeft onderzocht. Trouw maakt deel uit van dat consortium.

Open waanlink

  1. 2

    Zonder vertrouwelijke documenten hadden die luie journalisten dat gewoon uit de jaarverslagen kunnen lezen. Overigens gelden deze deals alleen voor winsten buiten de US en dient dit systeem alleen om buitenlands vermogen van US- ondernemingen zo weinig mogelijk te belasten. Dat is goed voor de Amerikaanse ondernemingen en Wallstreet. Het militair industrieel complex en de CIA hebben zo een goede reden om de budgetten te verhogen om de belangen Overzee te verdedigen. De kans dat dit gaat veranderen is dus nihil want de US politici zitten in het complot. In Europa zitten die politici ook al jaren op hun handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren