‘Grootste Nederlandse kinderopvangbedrijf failliet’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo meldt de Volkskrant:

‘Door de aanhoudende economische crisis, baanverlies van ouders en de overheidsbezuinigingen, is [faillissement aanvragen] helaas onvermijdelijk gebleken’, aldus Estro.

Reacties (7)

#1 Joop

Er werd al langer gevreesd voor problemen bij Estro, omdat de schulden door de investeringen van private-equities zoals Bencis en Providence alleen maar waren toegenomen.

‘Stunten met kinderopvang’
GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman waarschuwde vorig jaar al voor de situatie bij Estro. ‘Stop met het stunten met kinderopvang’, zei Voortman. ‘Dit is heel erg. Het geld waarmee normaliter het loon van voldoende leidsters wordt betaald, verdwijnt naar investeerders. Blijkbaar wordt de wet door durfkapitalisten nog altijd met voeten getreden. Dat is bizar en dit kabinet moet dan ook direct ingrijpen.’

Uit het artikel waarnaar gelinkt wordt. Leve de marktwerking! Liberaal is in dit geval asociaal.

#2 Inca

Bijzonder smerige business. Het probleem is al eens erg goed geillustreerd door Slag om Nederland: http://programma.vpro.nl/deslagomnederland/afleveringen/seizoen2/1-handel-in-de-kinderopvang.html

Men pompt verzonnen waarde in het bedrijf, de investeerders krijgen de winst, de bank de rente, en de opvang moet het betalen door te bezuinigen op hun werkwijze – die voor het gesjoemel gewoon kostendekkend was.

Prima bedrijfsmodel kortom – binnenkort ook in een ziekenhuis bij u in de buurt! https://sargasso.nl/uitverkoop/

#3 Loupe

De perversiteit van de vrije markt.

#4 Joost

En de werknemers van zulke private-equities praten dit natuurlijk voor zichzelf goed door zichzelf als een onschuldig radertje in het geheel te zien.

Als ze uberhaupt die noodzaak zien, natuurlijk, want ik vermoed dat je psychopaat moet zijn om aan het hoofd van zo’n operatie te staan.

Tijd voor wetgeving om zoiets hard aan te pakken, met miljoenenboetes én celstraf voor de direct (en indirect) willens en wetens betrokkenen.

#5 qwerty

Jongens, de mensen met de macht verdienen.
Wat wil je er aan doen?
Alles gaat in de uitverkoop en u mag vrijwilligerswerk doen.

#6 Emile M

Fijn dat de stille curator zijn beulswerk weer ongehinderd heeft kunnen verrichten.

#7 Joop

Aan de excessen van het neoliberalisme komt langzaam maar zeker een eind. De engerd en leugenachtige Henk Kamp ‘alle mensen zonder werk zitten op de bank’ heeft dit als minister van asociale zaken in het bruine kabinet Rutte I proberen te voorkomen met regels. De sukkel van een partij die gelooft in kleinere overheid en meer vrijheid maffia. Met andere woorden belastinggeld overmaken naar ambtenaren die zogenaamd commercieel moesten worden. Politici en ambtenaren die dat doen zijn gewoon misdadigers. Minachting is hun deel, spuug ze gewoon in hun gezicht, disrespect. Oplichters, graaiers, en stelers.

Waar is het pragmatisme waar Nederland zo sterk in was, nee, het is alleen maar praatjes, praatjes, praatjes. Alleen maar managers en communicatiemedewerkers. De verpleger, onderwijzers, werkers in het groen, m.a.w. de werkenden wordt door hun een grote middelvinger gegeven. In hun kantoortje met hun duurbetaalde baantjes, gadverdamme, afkeer, ik lach ze uit in de kroeg en peper ze in dat het misdadigers en graaiers zijn. Dat raad ik iedereen aan. Doe je mond open!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*