Griekse staatsomroep uit de lucht gehaald

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Olav

Schandalig.

#2 Bismarck

Ik wacht op Kamervragen van de PVV of Nederland het goede voorbeeld niet kan volgen.

#3 Bolke

Kijk dat is nou nog eens doorpakken en snijden in eigen vlees.

2800 werknemers voor een PO die slechtere kijkcijfers haalt en duurder is als de concurenten dan kan je er op wachten dat men daar het mes in zet.

#4 Olav

@3: Het mes erin zetten is nog iets anders dan het met een pennestreek compleet af te schaffen.

Verder moeten kijkcijfers helemaal geen criterium zijn voor een publieke omroep (al wordt die denkfout in Nederland ook gemaakt).

#5 Bismarck

@3: Hoezo is dit snijden in eigen vlees? Snijden in eigen vlees was geweest als de parlementsleden en ministers hun salarissen en pensioenen hadden teruggebracht tot het minimumloon. Met de PO snijd je juist in andermans vlees. In Italië zou zoiets zelfs terecht gezien kunnen worden als ontdemocratisering, in geval Berlusconi het zou doen.

#6 Joop

@5.

Klopt neo-liberalisme is ondemocratisch, de Markt dicteert.

#7 Bolke

@4,5 en 6, de regering wilde juist hervormen en bezuinigen bij de PO, echter weigerden de vakbonden elke medewerking, dus bleef dit als enige over, gehele sluiting en opnieuw beginnen in afgeslankte vorm.

En het is wel snijden in eigen vlees aangezien de PO medewerkers daar ambtenaren zijn.

#8 M.M.G.

@4: Op zich zouden Nederland 1, 2 en 3 nog wel voortgezet kunnen worden zonder belastinggeld, aangezien ze ook al op omzet kunnen rekenen van reclames en het gat in de begroting zouden kunnen dichten met meer ruimte voor omroepverigingen. Gezien de doelgroep zullen ze bij een dergelijke privatisering ook niet radicaal veranderen ten opzichte van nu qua programmering.

Uiteraard moet je de pro’s en con’s er wel van afwegen, dus ik zal niet zeggen dat ik er zonder meer voorstander van ben.

#9 Hans Verbeek

Door economische krimp en bezuinigingen kan Griekenland steeds minder aardolie importeren. Ze krijgen gewoon geen geld meer.
Peakoil in Griekenland viel in 2006. In 2012 lag het aardolieverbruik in Griekenland 30% lager dan in 2006.

In Nederland was het aardolieverbruik in 2012 11% lager dan in 2006. In Nederland wordt alleen maar bezuinigd op de publieke omroep (als de politici hun rug recht kunnen houden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*