Google’s auto’s luisterden WiFi-netwerken af

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Google’s auto’s luisterden WiFi-netwerken af

Sorry, het was een ongelukje en we zullen het noooooit meer doen.

0

Reacties (4)

#1 Bismarck

Niet opzettelijk en alleen als ze open waren (oftewel als de gebruiker de gordijnen op had). Wat ik me wel afvraag is waarom Google Wifi-netwerken aan het peilen was?

#2 zmoc

Zolang het de overheid niet is, kan ik er werkelijk totaal niet mee zitten. Sterker nog – iedere beperking (moreel of wettelijk) op dit gebied lijkt me zeer onwenselijk. Het beluisteren van radio moet ALTIJD toegestaan zijn. Het nemen van fotos vanuit de openbare ruimte ook zolang het portretrecht in acht wordt genomen.

Bovendien kun je hele mooie dingen doen met dit soort gegevens. Hotspots op Google Maps, Wifi-dichtheidskaarten, overzichtskaart van meestgebruikte channels, populairste accesspointmerken.

Los daarvan mag de wifi-commissie wel eens wat beter zijn best doen om een standaard te verzinnen waarbij je je netwerk wel kunt verstoppen. Als er namelijk al een probleem is, is dat het.

#3 Bismarck

@2: Je kan altijd je SSID niet broadcasten. Daarmee maak je het netwerk niet helemaal onzichtbaar, maar veel heeft een peiler er dan niet aan.

#4 Bismarck

@2: “Zolang het de overheid niet is, kan ik er werkelijk totaal niet mee zitten.”

Deze vind ik wat cryptisch. Wat weerhoudt de overheid ervan de data van Google te kopen, of zelfs gratis te bemachtigen (AIVD-verzoek)? Waarom dan toch het onderscheid tussen overheid en Google? Daarnaast wat is eigenlijk het onderscheid tussen een overheid en een multinational? De laatste heeft tegenwoordig eigenlijk veel meer controle over/invloed op je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*