1. 2

  Jawel, maar Chris Aalbers toont hier volgens mij overtuigend aan dat Ineke van Gent naar de bekende weg vraagt.

  Er is een experiment opgezet met de nachttrein, om te kijken of de reistijd voor reizigers verminderd kon worden (nu maakt dat ding een enorme lus over Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, meen ik). Daarom hebben ze dus twee jaar lang een nachttrein tussen Rotterdam en Utrecht ingezet. Dan wordt het gewoon een kosten-/ batenafweging. Er moesten gemiddeld minimaal 65 passagiers per trein meereizen. Het waren er gemiddeld 7.

  Kun je die trein door laten rijden, maar dat gaat dan af van de te besteden middelen elders. Zo werkt het dan wel.

  Nu zegt Aalbers: dit kan ik allemaal achterhalen met een beetje Googelen. Dus waarom de minister daar nog naar vragen. Tenzij je meent dat de persberichten allemaal flauwekul zijn. Maar dat zou natuurlijk raar zijn, aangezien de NS dat experiment met die nachttrein zelf heeft opgezet (of was ze daartoe gedwongen door de politiek, en wilde ze er eigenlijk helemaal niet aan?).

 2. 3

  De NS kan het in dit voorbeeld nooit goed doen. Hadden ze de proef door laten gaan, dus ondanks dat de 65 per trein niet gehaald werden, dan waren daar weer kamervragen over gesteld….

 3. 4

  De enige reden die ik zou kunnen zien om deze kamervragen te stellen, is om te verifiëren of de berichtgeving in de pers ook daadwerkelijk strookt met de realiteit.

  Ik ben geen getraind politicus, dus het kan best zijn dat de vragen die Van Gent stelt, nou precies de vragen zijn om hier het meest efficiënt achter te komen. Maar het lijkt er toch op dat Van Gent gewoon in de stuip is geschoten bij het bericht dat de NS die nachttrein tussen Rotterdam-Gouda-Utrecht stopzet, en dat de conclusie dan dezelfde gaat zijn als in dat artikeltje van Chris Aalbers:

  Jammer dat er niet genoeg animo voor dat traject is ’s nachts, maar terecht dan dat het gestopt is. Tja, als je dat zelf al kunt bedenken, dan lijkt het mij dat je beter wat nadere vragen kunt stellen. Of met de NS kunt gaan praten, van: joh, valt hier nou geen mouw aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren