GeenCommentaar op Spits Kruisvuur

GeenCommentaar op Spits Kruisvuur

Jawel, alweer in debat op Kruisvuur van de Spits. Deze keer over de gedragscode voor politie, die voorschrijft dat de agenten neutraal gekleed dienen te gaan en met geen enkel symbool hun eigen levensstijl mogen verraden.
Dat is iets te weinig vrijheid voor de Hermandad. Zulke gedragscodes zijn niet van deze tijd. Natuurlijk denkt de Dagelijkse Standaard daar heel anders over.

Open waanlink

 1. 2

  We winnen niet …

  Wat ik niet begrijp: als Agent Jan met een kruis loopt, en Agent Mo met een keppeltje, wat is de Staat dan? Een katholieke jood of zo?

 2. 3

  Ik ben het niet echt eens met een punt dat de DS probeert te maken:

  Seculieren – met name liberalen, natuurlijk – kunnen dit plan van Opstelten natuurlijk alleen maar toejuichen: als je werkelijk gelooft in de scheiding van kerk en staat kun je het niet accepteren dat een agent rondloopt met een groot kruis aan zijn nek, of met een (Islamitische) hoofddoek op d’r hoofd.

  Liberalen zouden, op een ander vlak, juist niet blij moeten zijn. Het is een grote aantasting van de persoonlijke vrijheid van een persoon. Een agent is geen levenloos onderdeel van de Staat..

 3. 4

  Klopt, daarnaast is de scheiding van staat en kerk iets totaal anders dan individuen die uiting geven aan een bepaald geloof.

  Anders zou je alleen nog maar atheïsten in dienst moeten nemen als overheid.

 4. 6

  Geile schijntegenstelling die laatste alinea trouwens: Of je verbied elk religieus kenmerk bij de politie, of je laat de politie bij iedereen religieuze kleding afdwingen. Andere opties bestaan er natuurlijk niet. Dat dan nog even de PvdA aanwrijven en de stem van domrechts is gegarandeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren