Frans dorp te koop voor €330.000

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (11)

#1 HansR

Jongens : NIET DOEN!

Het lijkt goedkoop maar realiseer je als eerste dat de Fransen er blijkbaar geen gat meer in zien op die plek en dat is niet voor niets. Fransen zijn kleine dieven en oplichters. Ik kan daar hele verhalen over doen maar geloof het maar en als je het niet gelooft kijk dan in elk geval er goed uit.

Het is de overheid iig te doen om de belastingen. Overdracht, onroerend zaak ( met name) etc… en dat zal geen kattedrek zijn voor dit plekje. Ga er maar van uit het aankoopbedrag zo ongeveer het jaarlijkse onroerend zaak belasting zal zijn voor het geheel.
Dan komt er nog onderhoud bij.

Als je geen goed idee hebt wat je er mee wilt en niet werkelijk over miljoenen beschikt moet je je hier niet in begeven. Frankrijk is bezaait met mislukte Britse projecten. En dat komt deels omdat de Fransen hun informatie over wat je werkelijk kwijt bent achterhouden, je voorliegen en je erin luizen. En als je alles gehad hebt en veel hebt geïnvesteerd, veranderen ze het bestemmingsplan zodat je bezit minder of niets meer waard is. Dan komt de burgemeester of de prefect naar je toe en zegt heel aardig en begrijpend dat hij nog wel iemand kent om je spullen tegen een goede – lees erg zachte – prijs op te kopen. Jij verlaat met verlies en gefrustreerd het land en Frankrijk heeft zijn spullen onderhouden en ondertussen geld verdient via de onroerend zaak belasting. Iedereen verdient, behalve de eigenaar / koper.

Tricher, escroquerie en vole.
Het is een Franse sport.

Ik heb te vaak zien gebeuren.
Fransen zijn oplichters, lokaal, nationaal en Europees.
Jongens : NIET DOEN

En dit is dan nog los van het verlies van het pond tov de Euro.
Engelsen in Frankrijk hebben de afgelopen 4-5 jaar knap wat geld verloren – voor zover ze hun ponden nog hadden.

#1.1 Carlos - Reactie op #1

Ik heb je reactie met een groeiende grijns gelezen. Erg mooi om deze ervaringen uit eerste hand te lezen. Je woont er toch nog wel Hans?

Ik wacht zelf wel tot het moment dat heel Ipendam te koop staat voor 25.000 neuro’s.

#1.2 HansR - Reactie op #1.1

Ja, lachen hè :)

Ja, ik woon er nog steeds en meestal met veel plezier. Maar ik heb ook nooit het idee gehad in het paradijs te zitten. Dat scheelt. Je moet wel even weten waar je mee te maken hebt. Ook dat scheelt.

#1.3 Bismarck - Reactie op #1

Ik wilde al gaan vragen naar de kleine lettertjes. Ik dacht al aan zoiets als je moet de contracten van het onderhoudsteam erbij nemen, of je bent verplicht om het kasteel op te knappen en openbaar toegankelijk te maken (inclusief inachtneming van de veiligheidsregels). Aan ozb had ik nog niet gedacht.

#2 Dr Banner

griekse dorpjes goedkoper en het is er nog vaker mooi weer

#3 HansR

En overigens, dit dorpje is vlak bij Chalus – hemelsbreed 8 km. En Chalus is het dorp / kasteel waar Richard Leeuwenhart in 1199 tegen een vergiftigde pijl uit een kruisboog aanliep tijdens het beleg om zijn bezittingen terug te winnen na zijn hopeloze kruistocht actie. Dit gebied, het oude Engelse bezit en de thuisbasis van Aliénor d’Aquitaine, is bezwangerd van geschiedenis, kastelen en vooral veel étangs (visvijvers). Erg mooi, dat wel.

#4 Krekel

Best lekkere tieten trouwens, voor een middeleeuws dorp.

#5 Am

@dr Banner Heeft u toevallig meer informatie over het kopen van een grieks dorp? Ervaringen of websites?

#6 Yevgeny Podorkin

Investeerders in dergelijke omvangrijke percelen zijn toch niet dom (kennelijk wel) HansR?, die weten toch wel van de lokale Franse hoed en rand. Raakt men het aan de straatstenen niet kwijt, 0,0 OZB…

Je zou er een soort groene oase van kunnen maken geheel self supporting (energie, water ,voedsel) met authentieke producten en markten op het plein. Stukje bij beetje privileges loskrijgen, De Nieuwe Stadstaat…

*Olievlek*

#6.1 Loupe - Reactie op #6

Ondertussen de zware taak in acht nemen om het dorpje te herbevolken in samenwerking met enthousiast en vruchtbaar vrouwvolk..

#7 Sil

Als ze nog 10% met de vraagprijs zakken kan ik, volgens de adviseur van Jacobo en Estra hypotheken, het net rondkrijgen op mijn salaris.
Te gek, ik word kasteelheer!

Bedankt voor de tip HansR ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*