Fotografisch bewijs voor neerhalen MH17 door raket

RTL:

RTL Nieuws heeft foto’s in handen die meer informatie geven over de toedracht van de ramp met de MH17. Die beelden en een gesprek met de maker van de foto’s bewijzen dat de ramp zeer waarschijnlijk is veroorzaakt door een luchtdoelraket, afgeschoten uit separatistengebied in Oost-Oekraïne.

Dit was uiteraard vanaf het begin af aan het meest waarschijnlijke scenario.

Open waanlink

 1. 2

  De Oekraïnse geheime dienst publiceerde binnen 10 uur na de ramp een afgeluisterd telefoongesprek tussen militaire commandanten van de separatisten, waarin ook wordt gezegd dat het vliegtuig is neergehaald door een raket afgevuurd door de separatisten.

  Knap filmpje en ook in zeer korte tijd gemaakt.
  Wel een beetje raar dat dit bewijsmateriaal via YouTube werd gepresenteerd en niet tijdens een persconferentie van de geheime dienst.

 2. 3

  Toen voor mij nog niet helemaal duidelijk was wat een BUK was, meen ik toch echt een filmpje te hebben gezien waarop naast het brandende wrak in de verte ik ook een “condensstreep” bijna vertikaal van grond naar boven zag. De dag erna (toen de BUK overal in het nieuws werd aangehaald) ging ik weer op zoek en kon het helaas niet meer vinden.

  @Hans: de korte tijd is makkelijk te verklaren omdat men altijd al die gasten aan het afluisteren was. Nogal logisch in oorlogstijd.

 3. 9

  @2: je bent de overheidsdienaar in de Oekraïne en stuit toevallig op zo’n filmpje.

  Ga je daar dan mee naar je baas die naar je baas gaat die naar de baas gaat die dan zegt dat dit bewijs zo snel mogelijk vernietigd moet worden voor het geval dat hij persoonlijk ruzie krijgt met poetin of zet je het op youtube?

 4. 10

  @9: het filmpje van het afgeluisterde telefoongesprek is door de Oekraïnse geheime dienst, dus door de overheid, op YouTube gezet.
  Zoals majava al zegt in #3: de Oekraïnse overheid luisterde al langere tijd de telefoongesprekken van de separatisten af en heeft meer van dit soort filmpjes op YouTube geplaatst.
  Voorbeeld1: https://www.youtube.com/watch?v=Z9ThvZM9xcM
  Voorbeeld2: https://www.youtube.com/watch?v=bjqIhcVMhH4

  Ik denk niet dat Poetin daar heel erg mee zit.

  Net als gbh zegt ook Joost Niemöller dat de foto al op 17 juli binnen enkele uren na de ramp online stond. De foto lijkt gemaakt op een onbewolkte dag, terwijl andere bronnen laten zien dat er vrij veel bewolking was.

  [img]http://joostniemoller.nl/wp-content/uploads/2014/12/facebook-foto-246×300.png[/img]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren