FBI bedenkt zich weer over Clinton

Clinton kan gerust ademhalen. De angel is uit een potentiële ‘game changer’ voor haar presidentiële kansen. De vraag is hoeveel schade de oorspronkelijke mededeling al heeft aangericht. Een ding is zeker, FBI-directeur James Comey heeft er een potje van gemaakt. Het was al bijna direct duidelijk dat de nieuw gevonden emails zo goed als zeker geen verandering in de zaak zouden brengen. Dat betekent dat hij zo vlak voor de verkiezingen meer terughoudend had moeten zijn met dit nieuws. Het lijkt erop dat Comey’s carrière voorbij is: beide partijen zien hem nu als een potentieel gevaar.

Open waanlink

  1. 2

    Ik vraag me af of het iets verandert. Clintonaanhangers reageren opgelucht en Trumps kiezers zullen met hem zeggen: de zaak stinkt. De perfecte bevestiging van hun keuze.

    De gok op de overwinning van Clinton, die de Nederlandse media al dagenlang ventileren, kan nog steeds verkeerd uitpakken.

  2. 3

    @2: Het gaat natuurlijk niet om die twee groepen, want die hebben hun keuze al bepaald. Vergeet niet dat de opkomst bij verkiezingen in de VS traditioneel om te huilen is (onder de 60% bij presidentsverkiezingen, zelfs onder de 40% bij de midterm verkiezingen voor senaat en huis), zeker als je het afzet tegen de hoeveelheid geld die er in de campagnes tegenaan wordt gesmeten. Veel meer dan mensen weten te overtuigen op jou te stemmen, win je daar de verkiezingen door de juiste groepen mensen überhaupt tot de stembusgang te bewegen. De vraag is dus vooral hoe het zit met de twijfelaars (is het de moeite waard om te kiezen?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren