Ex-PVV’ers richten nieuwe partij op

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Trouw:

De PVV en VVD krijgen bij de komende Tweede Kamerverkiezingen concurrentie. Althans, dat is de hoop van Louis Bontes en Joram van Klaveren. De ex-PVV’ers, die al enige maanden samen een fractie vormen, beginnen een nieuwe partij: Voor Nederland (VNL). Ze kondigden dit weekend aan dat ze een ‘klassiek-liberale’ koers gaan varen.

Gaat het lukken? Ik zie het niet hoopvol voor ze in:

Opnieuw zoekt een partij dus een toekomst aan de rechterzijde van het politieke spectrum. Het is voor Bontes en Van Klaveren te hopen dat ze iets succesvoller zullen zijn dan de meeste voorgangers. Leefbaar Nederland, LPF, Trots op Nederland, Democratisch Politiek Keerpunt, EénNL, PRDV (Peter R. de Vries): allemaal doken ze in de vermeende ruimte op rechts, maar gingen ze door verschillende oorzaken ten onder. Met de partij van Wilders als grote uitzondering.

Open artikel

Reacties (4)

#1 MrOoijer (Jan van Rongen)

Al eerder hier op 17 april 2014:
http://stukroodvlees.nl/populisme/van-klaveren-en-bontes-willen-gezond-rechts-geluid-laten-horen-maar-bestaat-er-wel-ruimte-op-rechts/

…hun electorale vijver is aanzienlijk kleiner {dan de SP en PVV} en bovendien zijn zij lang niet de enigen die er hengelen.

#2 Jeroen Laemers

@1:

Even off-topic:

Prediker suggereerde dat je hier wellicht iets over zou kunnen zeggen of schrijven.

Zin c.q. interesse?

#3 Djools

Die ruimte op rechts is er zeker (aangezien partijen winkelwagentjes zijn geworden). Maar het opbouwen van een stabiele partij vergt geduld, doorzettingsvermogen en talent.

#4 Mario

Ze kondigden dit weekend aan dat ze een ‘klassiek-liberale’ koers gaan varen.

Thorbecke draait zich nogmaals om in zijn graf. Derde partij met nepliberalen, en nu bestaande uit fascisten zoals een Joram van Klaveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*