Ex-legerleider Al-Sisi wint verkiezingen Egypte met 97 procent van de stemmen

Zo meldt Trouw.

Nog net geen Noord-Koreaanse uitslagen dus.

En opdat wij niet vergeten:

Hans van Baalen: Leger Egypte nam zijn verantwoordelijkheid:

En mede daarom is het ‘belangrijk om de feiten onder ogen te zien en niet in politiek correcte frasen te blijven hangen, zoals EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton en diverse ministers van buitenlandse zaken nu doen,’ aldus van Baalen.

Open artikel

Reacties (3)

#1 Niet JeZus

Nog net geen Noord-Koreaanse uitslagen dus.

Hoezo, zaten die op 97,5%? ;)

#2 Bismarck

97,5% van de stemmen met maar één marginale tegenstander. De opkomst van nog geen 50% zegt meer. De Egyptenaren waren nauwelijks meer op te trommelen voor hun Presidentsverkiezingen dan de Europeanen voor de EP-verkiezingen. En dat terwijl de Egyptische kiescommissie er toch serieus meer moeite in stak door de regeltjes ter zijde te schuiven om de verkiezingen na twee dagen een dag te verlengen en de tweede dag tot officiële feestdag uit te roepen, om zo de opkomst op te hogen.

Ik ben benieuwd of er even massaal kritische stukjes gaan verschijnen over deze verkiezingen als over de EP-verkiezingen.

#3 Tzoimbo

Nog meer dan Assad…
“President Bashar al-Assad wint de verkiezingen met 88,7 procent van de stemmen.” http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/04/opkomst-verkiezingen-in-syrie-ruim-73-procent/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*