Groenen roepen Europese parlement op Oekraïne verdrag aan te passen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Europese Groene partij pleit bij monde van duovoorzitters Reinhard Bütikofer en Monica Frassoni voor heronderhandelingen over het associatieverdrag met Oekraïne.

“Like it or not, it is obvious that after the Dutch referendum the European Union has to mend fences by re-negotiating two core aspects of the Association Agreement. More specifically, the Ukraine accession perspective and the scourge of corruption. The European Parliament should come together to clearly demand this from the Commission and the Council: in this present situation which obviously constitutes a crisis of European democracy, the European Parliament has to act or it is not worth having.”

0

Reacties (13)

#1 Bolke

Alsof de EU zich iets aan trekt van zoiets triviaals als de groenen.

#2 Gladiool

@1: …of zoiets triviaals als het referendum.

#3 Bolke

@2: …of zoiets triviaals als democratie.

#4 Spam

@1 Het is natuurlijk wel een verdrag tussen de EU en Oekraïne. 20% van de Nederlandse kiesgerechtigden heeft tegengestemd. Wat voor percentage van de EU is dat?

Ik denk dat de tegenstemmers best blij mogen zijn met steun van de Groenen in het Europees parlement. Dat is al een behoorlijke opschaling van hun steun in Europa.

#5 Lutine

Valt me weer tegen van diezelfde Groenen. Maar zoals @1 zegt: ze doen er net zo min toe als de populisten.

#6 Ernest

Oekraine doet overigens geen moeite om zijn imago te verbeteren: neo-nazi benoemd tot adviseur van de Generale Staf van het leger. Maar ach, dat wordt allemaal anders als de mllitaire en veiligheidssamenwerking van het verdrag in werking treedt.

#7 Le Redoutable

@5 Onze eigen Groenen hebben gewoon voor het associatie akkoord gestemd in de 2e kamer, samen met een democratische meerderheid. Ik denk dat ze gewoon even aan hun Brusselse collega’s moeten uitleggen dat dit een raadgevend referendum is geweest van, voor en door de populisten die daar absoluut geen groene bedoelingen mee hebben.

#8 Spam

@6 sterke bron.

#9 Ernest

@8: Snap ik. In het bericht wordt verwezen naar een statement van het ministerie van defensie. Die bron wel goed?

#10 HenkdeWaal

Wat de Groenen dus stellen is dat het EP niet de moeite waard is om te hebben. Dat is een zeer stevige uitspraak van de meest veranwoorde groep in het EP.

#11 Jos van Dijk

@10: Vreemde reactie. Hoezo is de EP niet de moeite waard om te hebben? Ik lees dit precies zoals Nederlandse parlementariërs dat ook gezegd hebben: je kunt deze uitslag niet zomaar naast je neerleggen. In feite roepen de leiders van de EGP het EP op om hetzelfde te doen. Respecteer de uitspraak van de kiezers. Interessant is wel dat ze al direct een voorstel hebben voor heronderhandelingen. Dat heb ik hier in Nederland nog van niemand gehoord.
@7: Ik ga er van uit dat de gehele groene fractie in Brussel uitstekend geïnformeerd is over wat er in Nederland gaande is.

#12 Jos van Dijk

@9: Als de rechtse sector zich nu onder het commando van het Oekraïense leger voegt rijst de vraag of Yarosh nu ook afstand neemt van zijn uitspraak enkele maanden geleden dat hij zich niet aan de akkoorden van Minsk wenst te houden.

#13 Bismarck

@12: De akkoorden van Minsk zijn volledig dode letter gebleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*