Europarlementarier Daniël van der Stoep (PVV) stapt op na ongeluk met drank op

Europarlementarier Daniël van der Stoep (PVV) stapt op na ongeluk met drank op | Persbericht op voorpagina site PVV Europa | Tweet | Zaterdag ook gespot toen hij met drank op achter stuur stapte | vd Stoep had 2,5 promille in zijn bloed (5 x de limiet)

Open waanlink

 1. 2

  Geen nieuws: PVV’er drinkt te veel en doet dingen die niet acceptabel zijn.
  Wel nieuws: PVV’er stapt op nadat-ie teveel heeft gedronken en dingen heeft gedaan die niet acceptabel zijn.

 2. 3

  Netjes dat hij opstapt. Maar dit is natuurlijk ook die jongen die een medewerker ontsloeg, omdat hij het met zijn ex deed. Zo integer is die jongen dus ook weer niet.

  Publicitair wel handig. De kop op GS zag je van mijlenver aankomen. Nu maar hopen voor de PVV dat er niet teveel stront achteraan komt. Dan levert het ze nog wat op.

 3. 5

  @MrOoijer: Dat is niet zeker. Het lijkt er op dat het hier gaat om de melding dat hij zaterdag ook al met drank op achter het stuur stapte. Iemand heeft dat doorgetrokken.

 4. 6

  @3
  Kijk, daar gaat er weer eentje. Een PVV’er in opspraak. Wat ze bij GroenLinks niet kunnen, koppen ze bij de PVV gewoon lekker in. =qoute

 5. 8

  @bookie: gaat de halve PVV-kamerfractie nu dan ook eindelijk eens opstappen wegens niet opgegeven strafblad, jokken tegen baas geert, brievenbuspissen, losse handjes of teveel drank?

 6. 11

  @6 Hoe de f**k is het in gevaar brengen van mensenlevens te vergelijken met het niet helemaal volgens het boekje handelen bij een ontluikende liefde?
  Edit @10: het registreren van privégegevens zoals BSNs van journalisten, is dat geen intimidatie volgens jou?

 7. 14

  Zoals ik in #3 al opmerkte, valt het met die geveinsde integriteit van Dhr. vd Stoep ook wel mee. Machtsmisbruik terwijl in functie weegt toch wat zwaarder dan te weinig doen om de schijn van belangenverstrengeling weg te nemen (en vervolgens gewoon onbevooroordeeld rapporteren) op een moment dat je nog niet in functie bent.

  Dhr. vd Stoep doet nu wel alsof hij netjes vanwege een eenmalige blunder op eigen initiatief aftreedt, maar of het ook echt eenmalig was en het vertrek vrijwillig valt te betwijfelen. Blijkbaar zijn zijn persoonlijke problemen (speculatie: ten gevolge van relatieproblemen die al eerder voor rumoer en wangedrag zorgden) van zodanige aard dat hij alleen deze week al tenminste twee keer te veel heeft gezopen én achter het stuur is gestapt. Dit ongeluk lijkt voor Wilders de druppel te zijn geweest.

  En nu doen alsof PVV-ers die iets fout doen, in tegenstelling tot politici van andere partijen, altijd direct opstappen (en hun wachtgeld niet incasseren?) is echt de grootst mogelijk onzin. Daarvoor zitten er echt nog te veel PVV-criminelen op het pluche.

 8. 19

  @12 en laten we niet vergeten dat de pvda mevrouw in kwestie ook nog eens haar macht als burgemeester misbruikte om de boel onder het tapijt te vegen.

  Maar natuurlijk allemaal los van deze lummel.

 9. 20

  @ dat vond ik ook niet acceptabel, maar is wel al weer een tijdje geleden. Mevrouw bekleedt namens haar partij momenteel geen publieke functie meer, geloof ik.

  En of je in zo’n geval aftreedt heeft volgens mij meer te maken met het krediet dat je nog hebt binnen je partij en de kans op herhaling, dan met integriteit. Als dit het eerste en laatste incident met vd Stoep was geweest, was hij echt niet geofferd.

 10. 21

  @19 Onder welk tapijt? Ze heeft toch gewoon een boete gekregen? Bovendien heeft voor zover we weten de politieleiding zelf besloten om haar dossier af te schermen voor elke straatagent, teneinde te voorkomen dat er een mediarel zou ontstaan.

  “Omdat ze maar iets te veel had gedronken, kreeg ze een rijontzegging van een uur en een boete van 220 euro.” (Elsevier)

  Kortom, ze had anderhalf glas wijn bij het diner en stapte toen in de auto. Fout, stom, maar de politieleiding voorzag een mediarel en schermde vervolgens het dossier af voor sensatiebeluste media. Die toen ze hier achter kwamen, vervolgens hierover enorme sensatie trapten.

  Lijkt me wel wat anders dan een Europarlementariër die met twaalf glazen teveel op in de auto stapt en dan met zijn dronken kop een ongeluk veroorzaakt. Ja, dát kun je moeilijk uit de media houden. En dan nog kwam het pas in de media toen hij opstapte.

 11. 23

  @21 is ook anders en staat er los van.

  Maar het deugde voor geen meter, vooral omdat het mw twee maal overkwam. Dat is niet dom, dat is het opzoeken van de grens.

  en de burgemeester = de politieleiding. Zij was verantwoordelijk voor die keuze. Sterker was het geweest zichzelf duidelijk uit te spreken over de blunder.

 12. 25

  Zij is inderdaad verantwoordelijk voor de keuzes van de politieleiding, maar er werd meteen van gemaakt dat zij de corpsleiding had gebeld en verzocht om dit af te schermen. Daar heb ik nooit bewijs voor gezien.

  Als journalisten hun werk hadden gedaan, hadden ze de persvoorlichting van de corpsleiding bestookt met vragen of er contact is geweest tussen Ter Horst en de corpsleiding over het incident, en op welk tijdstip, en wat er in dat gesprek besproken is, en of er ook besproken is om dit uit te pers te houden en wie dan met dat idee kwam.

  Maar waarom je werk doen als je gewoon kunt roepen dat zij er achter zat omdat ze sowieso bestuurlijk verantwoordelijk is?

  Sterker was geweest niks af te schermen en bij vragen breed te lachen en te zeggen: “Ja, ook burgemeesters drinken wel eens een biertje na een debatavond, en stappen dan alsnog in de auto. We zijn soms net mensen!”

  Dan had iedereen gedacht: ha! Die Guusje denkt niet dat ze hoort tot de boven-ons-gestelden! Puik wijf! Die heeft dezelfde tekortkomingen en situaties als wij gewone mensen.

 13. 27

  5x de toegestaande hoeveelheid drank op is een misdrijf. Dan ben je een misdadiger.

  Het ongeluk vond inderdaad plaats op de Raamweg in Den Haag. Uit een politiebericht blijkt dat Van der Stoep botste op verkeer dat voor hem stilstond. Op het bureau bleek dat hij ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Van der Stoep heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/08/18/pvver-van-der-stoep-uit-europarlement-na-rijden-onder-invloed/

 14. 28

  Best wel triest eigenlijk. Deze (nu ex-)PVV’er stapt compleet laveloos in de auto en veroorzaakt een ongeluk. Sommige randdebielen wijzen met het vingertje naar een voormalig politicus (GtH), die ‘iets teveel’ wijn had gedronken en daarop één uur (!) niet mocht rijden. Het ‘ja maar, zij heeft ook gedronken’ staat los van deze situatie die enorm uit de hand had kunnen lopen. Een glas wijn teveel, of compleet laveloos in de auto stappen. Sommige mensen zijn wel heel kortzichtig. Klootjesvolk. Bah.

 15. 29

  “Uit een politiebericht blijkt dat Van der Stoep botste op verkeer dat voor hem stilstond.”

  Ga er maar rustig van uit dat er minstens één bestuurder voor ‘m een whiplash heeft. Dat Van der Stoep probeert te bagatelliseren door te roepen dat er gelukkig alleen maar blikschade is, is nogal kortzichtig van ‘m.

  Mogelijk heeft hij iemand voor z’n leven invalide gemaakt.

 16. 31

  @29 Het had in ieder geval gekund. Daarom is het een misdrijf om met veel te veel achter het stuur te zitten.

  Iemand die een glas wijn te veel heeft gehad pleegt een overtreding. Iemand die 5x te veel heeft gedronken pleegt een misdrijf waarop ook gevangenisstraf kan volgen.

 17. 33

  Omdat dat redelijk vaak voorkomt bij een aanrijding van achterop. Volgens de Whiplash Stichting zo’n 25.000 maal per jaar, alleen al in Nederland.

  En de meeste whiplashes worden veroorzaakt door autobotsingen van achterop. Zie bijv. dit artikel op een website over Rechtshulp bij Whiplash.

  “Een van de meest opvallende aspecten van het whiplashsyndroom is de tijd die er in de meeste gevallen zit tussen het ongeluk en het ontstaan van de klachten. Het is niet ongebruikelijk dat een whiplashpatiënt pas na een aantal dagen, weken of zelfs maanden na het (auto)ongeluk last krijgt van zijn klachten. (…) Van belang is te weten dat tussen de ernst van de verwonding en de erbij behorende klachten geen evenredigheid hoeft te bestaan: een (schijnbaar) gering trauma kan soms een zeer heftig en langdurig klachtenpatroon tot gevolg hebben.
  Vaak stort de patiënt met een whiplashtrauma pas na enkele dagen of weken in. De pijn in hoofd, nek en schouders en de vermoeidheid is dan zo toegenomen dat normaal functioneren niet meer mogelijk is.”
  Fysiotherapie Amsterdam – Whiplash

  Welnu, Daniël van der Stoep heeft blijkbaar met zijn dronken kop zo hard gereden, dat hij niet één auto heeft geraakt, maar meerdere: “Uit een politiebericht blijkt dat Van der Stoep botste op verkeer dat voor hem stilstond.”

  ‘Verkeer’ houdt twee of meer ander weggebruikers in. Dat zal een flinke klap geweest zijn.

 18. 34

  Op Dagelijkse Standaard weten ze uit gekkigheid niet hoe snel ze moeten counteren:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/08/zoek-de-verschillen-wldersvan-der-stoep-vs-peterssap

  Staat er toch nog een aardige reactie tussen:

  “Vervolgens gaan we inhoudelijk vergelijken:

  – Met 10 bier ben je een potentieel moordwapen, en is hij zeer goed weggekomen dat er bij de aanrijding geen gewonden/doden zijn gevallen

  versus:

  – Een subsidie er door drukken tbv een goed doel om je liefje te helpen, nogmaals niet goed, maar niemand is daar echt heel veel slechter van geworden, en nee, ook de ‘belastingbetaler’ nauwelijks

  Need I say more?

  Als ik nu weer teruggrijp op Hero Brinkman, Eric Lucassen, waarom zitten zij er nog eigenlijk? En Hernandez die een schikking heeft getroffen met het OM?

  Heeft de PVV toen verantwoordelijkheid genomen? Het verbaast me keer op keer dat dit zo makkelijk weggealten wordt in dit soort discussies, te meer daar de schrijver van dit stuk het heeft over:’Het is een goede zaak dat de PVV laat zien dat er nog normen en waarden zijn binnen de politiek. Het is tenslotte onverkoopbaar richting het electoraat ergens voor of tegen te stemmen waar jezelf schuldig aan bent geweest. Hypocriet zou je het ook kunnen noemen.’

 19. 36

  @34: Het is af en toe behoorlijk afzien als PVV-aanbidder. Er wordt nogal eens een scheve schaats geschaatst.

  En Joop, ik heb gewoon het gevoel dat dit de mensen zijn, waar ik het mee moet doen. Soms zou je willen dat de zaken anders zijn, maar zo is het niet. Ik wist dat grote HR-risico’s zaten aan een partij als de PVV, maar desondanks heb ik toch op ze gestemd.

  Op zichzelf is het geen probleem om op iets te stemmen waar je jezelf ook schuldig aan hebt gemaakt. Het is toch ook geen probleem om over snelheids-boete-zaken te stemmen als het kamerlid zelf wel eens een boete voor te hard rijden heeft gekregen? Of wel?

 20. 38

  Domdom..zuipen en rijden. Maar wel gewaardeerd dat de consequenties genomen worden. Dat zie je niet in het hele politieke spectrum. (terdorst;)

 21. 39

  Ach, ik vond de reactie wel aardig…. even verderop, wie kent hem nog…. AdriePVV over Sargasso:

  “Ondergetekende heeft het “genoegen” te discussieren op een links weblog ic Sargasso en werd daar persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor de daden van Breivik.

  De door u genoemde beledigingen zijn daar schering en inslag en de redactie laat e.e.a. ongemoeid, zelfs als je er over klaagt, laat staan dat de “beledigers” een ban krijgen o.i.d.

  Ik ben het zat en heb een klacht ingediend bij de Raad van de Journalistiek en ga aangifte doen bij justitie vanwege belediging, ik heb er geen vertrouwen in dat “links” gaat stoppen met het demoniseren van andersdenkenden. Eigenlijk is het jammer dat ik daar mijn tijd aan moet verdoen i.p.v. zakelijke te discussieren over het fenomeen Islam.”

  huilie huilie

 22. 40

  @Prediker

  Guusje “hik” ter Horst ontsloeg zelfs een agent die evenals zij een glaasje teveel ophad. Dit vanwege de voorbeeldfunctie die agenten in de maatschappij vervullen.

  Guusje “we nemen er nog een” ter Horst heeft geheel gelijk.

  Quote:
  “Dan had iedereen gedacht: ha! Die Guusje denkt niet dat ze hoort tot de boven-ons-gestelden! Puik wijf! Die heeft dezelfde tekortkomingen en situaties als wij gewone mensen.”

  Brrrrrr.

 23. 41

  Het is mijn notie dat je alleen maar boven kan drijven als je de dingen aan je laars lapt.

  Maar dan moet je niet opgemerkt worden..dan the abys. Kwestie van gebruik van je neocortex.

 24. 42

  Laat Peter Breedveld het maar niet lezen…

  Maar zonder gekheid. Ik volg Frontaal Naakt alweer een jaar of vijf en de stukken daar zijn over het algemeen de moeite van het lezen waard, goed geschreven en stukken minder verzuurd dan dat die salvo’s van die zuurrechtse frusto’s in hun dogmatische loopgraven op DDS.

  Echt, ik snap niet dat Joshua Livestro daar nog zijn naam aan blijft verbinden. Het begon wel aardig, maar het is overgenomen door mensen die beter passen bij Het Nieuwe Journaal of Artikel7.nu.

 25. 44

  Ik heb hen, PVV’ers en assistenten een aantal avonden getroffen in een kroeg aan Place Lux. Kon het natuurlijk niet laten om een aantal bier met ze te drinken en te horen hoe die mensen in elkaar steken. (En het is echt een brady bunch, kan ik je vertellen) Ik ben geen expert maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de heren ook nog met regelmaat de neus poederden. Er werden veel grapjes over gemaakt en ik had het vermoeden dat ze elkaar iets doorgaven en dan naar de wc vertrokken. Verder schepten ze voortdurend op dat ze elke avond laveloos waren met de groep en verder dat ze het vaak niet makkelijk hadden met andere collega’s.

 26. 45

  Overigens staan de goede en goedkope taxis daar voor de deur te wachten, dus waarom je nog stomdronken in auto stapt is mij een raadsel.

 27. 46

  @ 14 ik denk dat je inderdaad een heel eind in de goede richting zit. Dat fiasco met zijn assistent en vriendin, die ik overigens persoonlijk ken, weet ik zeker dat er tegen hem gezegd is dat hij bij de eerstvolgende misstap op zou moeten stappen. Zijn vriendin zocht ‘ veilig heenkomen’ en geen seks met deze assistent. En wat veilig impliceert heb en had ik wel mijn gedachten over.

 28. 48

  Dat werd gesuggereerd naar mijn idee, mijn kennis was erg discreet maar ik geloof hem als hij zegt dat hij simpelweg bevriend was met het meisje in kwestie en dat ze nergens had om heen te gaan en dat het thuis voor haar niet veilig was. Dus ja, dat leid ik daar uit af.

 29. 51

  “Het ongeluk was om 18.00 uur woensdag. Om 23.30 uur ging het persbericht met het opstappen van dhr. Van Der Stoep de deur uit.”

  Van der Stoep had nog alcohol in zijn bloed toen hij besloot op te stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren