1. 1

  Bij dit soort berichten schiet ik meteen in de lach.
  Als de EU wat wil zou het een economische boycot van Israel moeten instellen.
  Dat zie ik nog niet gebeuren.
  Voor de Bühne.
  De link doet het niet, maar de inhoud van het bericht acht ik dan ook, wat het ook is, als volledig irrelevant.
  The proof of the pudding is in the eating.
  Palestijnen weten dat al heel lang.
  Vranckx interviewde in z’n serie over Osama een joods-Palestijnse regisseur in Jenin, die zei ‘jullie weten nog geen tien procent van wat Israel hier uitvreet.

 2. 3

  Lekker woedend laten wezen.
  Misschien kunnen ze dan in hun woede ook eens iets aan zelfreflectie en -kritiek doen.

  Maar ik vrees dat, de Israëli kennende, er niet in zit.

  Een boycot op Israëlische producten kan natuurlijk ook, maar helaas hebben ze daar iets op gevonden, ze exporteren nu producten uit de Palestijnse gebieden met daarop als land van herkomst: Israël.

 3. 8

  @4: Het is niet Apartheid, zoals je zelf ook best weet, omdat er geen Joden tussen de Arabieren mogen wonen of juist wel. Het is Apartheid omdat die Joden doodleuk Israëlische staatsburgers blijven, ook al wonen ze ‘tussen de Arabieren’ in illegale nederzettingen, terwijl de ‘Arabieren’ waar ze ‘tussen’ wonen geen staatsburgers mogen worden (en zelfs de Palestijnen die bij etnische zuiveringen in 1948 zijn verdreven niet terug mogen keren).

  Ik ben de eerste die cynisch doet over de EU en al helemaal over het EU-beleid in het Midden-Oosten, maar dit is wel degelijk een zeer belangrijke stap. Niet eens wat betreft het economische effect, want dat zal inderdaad niet groot zijn, maar vooral vanwege de symboliek. Israël staat hier in zijn hemd en iedereen kan het zien, voor de verandering. Dit geeft een enorme impuls aan de BDS-beweging (Boycot, Desinvestering en Sancties) en vooral aan de geloofwaardigheid van die beweging. Het zet de bezetting weer ferm terug op de kaart, nadat iedereen eigenlijk al lang weer vergeten was dat er een bezetting is. De Israëli’s schreeuwen bij het minste of geringste moord en brand, maar in dit geval maken ze zich echt zorgen.

 4. 11

  Het betreft alleen culturele dingetjes, de handel kan gewoon doorgaan. Dus als Israël het songfestival krijgt mag het niet vanuit de bezette gebieden komen. Boehoehoe. Het lijkt wel het tegenovergestelde van een boycot.

 5. 12

  Haaretz vandaag: “Boycott, Disinvestment and Sanctions, BDS, is already working. Not to devastate Israel’s economy – that’s still a remote prospect – but to do something just as effective: Destroy its global standing.”
  http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.536556

  “The Ahava Dead Sea cosmetics company says it does not expect to be affected by the European Union’s stricter funding guidelines, even though the firm produces in the West Bank. But sources close to Israel’s talks with the EU say Ahava will indeed be hit.”
  http://www.haaretz.com/business/.premium-1.536597

 6. 14

  @12: “but to do something just as effective:
  Destroy its global standing.”

  Dat kan alleen voor het thuisfront bedoeld zijn, want in werkelijkheid valt er al niet veel meer te vernietigen.

 7. 15

  @14 In de VS en de EU hebben ze nog steeds een blinde vlek als het gaat om de wandaden van hun lieveling(mede door de niet geheel onpartijdige berichtgeving,ten gunste van dat verwende rotjoch, in de media)

 8. 16

  @15:
  Dat lijkt zo, dank zij media en politici.
  Duits onderzoek toonde aan dat de helft van de Duitsers tegen Israel is.
  Wie bij ons op verjaardagen en zo wat rondvraagt vindt ook al niet veel sympathie voor de enige democratie in het Midden Oosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren