Esther Voet vertrekt bij CIDI

Goede zaak, maar je weet nooit wat je er voor terugkrijgt. Maar wat is die “nieuwe strategische lijn”?

h/t peter

Update: Esther Voet belicht haar kant van de zaak in de Volkskrant: te uitgesproken én te genuanceerd.

Open artikel

Reacties (5)

#1 Bismarck

“je weet nooit wat je er voor terugkrijgt”

Bij het CIDI kun je daar wel een aardige voorspelling van doen. Onder andere om die reden en vanwege de twijfelachtige relevantie van dit centrum lijkt het me verder niet echt nieuwswaardig. Ik zie tenminste zelden een waanlink langskomen over personele wisselingen in lobbyclubjes voor andere landen.

#2 zazkia

Als het gezond verstand maar blijft regeren.

Blijkbaar is het CIDI niet gediend van Mw. Voet´s terechte suggestie dat Wilders heult met de neonazi´s van het Front National etc.
Ik ben blij dat ze de journalistiek in gaat. Daar kan ze een eerlijk geluid laten horen. De waarheid duurt het langst.

#3 zazkia

Typisch dat er twee verschillende persberichten zijn:

CIDI-voorzitter Onno Hoes: “CIDI is Ronny Naftaniel bijzonder dankbaar voor zijn inzet. In de meningsvorming over vrede en veiligheid in het Midden Oosten en de speciale positie van Israel daarin heeft hij een belangrijke rol vervuld. Bovendien is Naftaniel in de strijd tegen racisme en antisemitisme een continue stimulator geweest van een open en respectvolle publieke discussie.
http://www.cidi.nl/directeurswisseling-bij-cidi/
en:
Voorzitter Ronnie Eisenmann: “Het bestuur van het CIDI is Esther Voet zeer erkentelijk voor haar tomeloze inzet voor het CIDI de afgelopen jaren. Met het steeds toenemende antisemitisme en de uitdagende positie van Israel in Nederland heeft zij met energie, kennis en kunde de functie van directeur van het CIDI de afgelopen jaren ingevuld. http://www.cidi.nl/esther-voet-vertrekt-bij-cidi/

#4 zazkia

En ook opmerkelijk dat dit kort volgt op de opmerking dat de islamitische gemeenschappen niet solidair genoeg zijn met niet solidair zijn met de israeli´s
http://www.cidi.nl/esther-voet-een-verschrikkelijke-solidariteitsdemonstratie/

Ik bleef, ondanks de hagelbui die ons eerder had doorweekt, nog even treuzelen. Maar het gevoel een vreemde eend in de bijt te zijn, bleef overheersen en werd alleen maar sterker. Deze demonstratie ging niet over eenheid, niet over universele verontwaardiging, niet over een duidelijk, eendrachtig signaal, maar over zeer selectief en eenzijdig mooie sier maken voor eigen parochie. Dit had niets te maken met een breed gedragen, collectieve uiting van solidariteit. Ik vertrok na een minuut of twintig en liet de Turkse, kosjere vriend achter. Ik zwaaide nog even naar wethouder Andre van Es, die, op afstand, zichtbaar verrast reageerde. Eenmaal thuis moest ik lezen hoe er, richting Dokwerker nota bene, een jihadvlag werd meegedragen en dat die ook nog een tijdje aan het beeld van de Dokwerker had geprijkt. En dan is het interessant om op Twitter te lezen hoe mensen zich in allerlei bochten wringen om uit te leggen dat die vlag toch echt multi-interpretabel is. En oh ja, er was ook nog een Palestijnse vlag, waarop ik mij afvroeg hoe er was gereageerd als ik met een Israëlische had staan wapperen. Dan was er ook nog een persoon met een banner die Wilders dood wilde en ook een foto van mannen met een spandoek: ‘Wilders, hond van Israel’. Daarbij was Israël roodgekleurd en er waren bloedspetters omheen getekend. Israël, het enige land in het Midden Oosten waar bijvoorbeeld LGBT’s veilig zijn, maar dat leek niet van belang.

#5 Prediker

Heerlijk, die complottheorietjes. Maar het is allemaal projectie.

Als je wilt nagaan waarom Esther Voet niet in het CIDI-profiel past, zul je even moeten wachten hoe het CIDI zich het komende jaar in de markt gaat zetten, en dat vergelijken met hoe mevrouw Voet dat deed. Mogelijk valt er dan iets over te zeggen.

Dat, of je zou moeten gaan praten met mensen die bij het CIDI werkzaam zijn. Dan kom je wellicht ook wat te weten over hoe Esther Voet als directeur ligt, en wat de overwegingen van het bestuur zijn om afscheid van haar te nemen, zoals dat zo mooi heet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*