Oorlogspauze in Oekraine

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

On Sunday night, Ukrainian forces launched a fresh offensive on the outskirts of Luhansk in an attempt to reach government troops besieged by rebels for more than a month at the city’s airport. Both sides fired heavy artillery in a fierce fight to the south-east of the city, pausing briefly during the World Cup final, only to resume fire again until the early hours of the morning.

Je zou bijna gaan hopen dat die gasten van de Tour de France houden.

bron

Open artikel

Reacties (15)

#1 Bolke

Voetbal = oorlog.

#2 Joost

Nou, toen dus even niet, dus. :-)

#3 weerbarst

https://pbs.twimg.com/media/Bsmtc8wCUAAf_hZ.jpg:large bubay USD , ken je het sprookje van de 3 biljoen tegen de 300 miljoen?

#4 Olav

Oorlog wordt gevoerd door mannetjes die niets anders te doen hebben, dat blijkt wel weer. Daaronder ook mannetjes zoals deze:

http://www.theatlantic.com/international/archive/2014/07/i-was-a-pro-russian-separatist-fighter-in-ukraine/374411/

#5 frankw

Olav, intrigerend stuk. Als het verhaal klopt (verifieerbaar is), dan geeft het toch wel een intrigerende inkijk in de rol van Rusland in het geheel.

#6 Olav

@5: Frank, over de rol van Rusland (en met name Poetin c.s.) maak ik me dan ook geen enkele illusie, in tegenstelling tot sommige anderen hier. Poetin is een schoft met liters bloed aan zijn handen. Een schande dat de wereld daar nog zaken mee doet.

Wel moet je toegeven dat ook uit het verhaal van die knul, als het klopt, nog niet zonneklaar blijkt waar precies de bevelen vandaan komen. Hij weet het zelf niet, heeft geen namen. Het lijkt heel professioneel opgezet zo, met tussenpersonen en mannetjes in burger die instructies geven. Van wie je natuurlijk wel kan vermoeden dat het geheimedienst-achtige figuren zijn, maar bewijs dat maar eens.

#7 Bolke

@6: Och de VS doet toch ook vol op zaken met China (en wij ook) terwijl China op bloedige wijze Tibet bezet en onderdrukt.
Dan zouden we nu ineens moeten opstaan tegen Poetin omdat het toevallig Oekraine betreft?
En er zijn nog wel wat andere dubieuze landen waar we vollop zaken mee doen, sterker nog, de huidige praktijken van Poetin zijn een carbon copy van de CIA taktieken in Zuid-Amerika, daar liepen ook door westerse landen gefinancierde doodseskaders rond.

#8 Olav

@7:

Zuid-Amerika, daar liepen ook door westerse landen gefinancierde doodseskaders rond.

“Och”, dus dat maakt het wel oké vind je? Niets aan de hand, volkomen normaal, geen reden om je druk te maken?

#9 bolke

@8: Neen, maar was er toen een roep om ‘op te treden’ tegen de VS en dat die verschrikkelijke Reagen maar met sancties belaagd moest worden?

#10 frankw

Neen, ik maak me ook geen illusies over de rol van Rusland in het aanhouden van de brand in de Oekraïne. En precies wat je zegt Olav, het lijkt wel erg goed georganiseerd en erg geheime dienst-achtig te zijn.

Het in het vooruitzicht stellen van een totaalboycot van het WK voetbal in Rusland misschien wel eens meer effect zou kunnen sorteren (kijk zijn we gelijk weer bij de relaties voetbal en oorlog).

#11 bolke

@10: Daar heeft de politiek niks over te zeggen, een boycot zal door de FIFA afgestraft worden met evt uitsluiting voor de volgende WK’s/EK’s.

#12 Olav

@11: Nou èn?

#13 Joost

Ja, de FIFA straft je nog als je naar de rechter stapt en gelijk krijgt in een zaak tegen de FIFA. Die organisatie moet eens ophouden zichzelf boven de wet te plaatsen.

Ik vraag me trouwens af wat de FIFA gaat doen als alle grote landen boycotten.

#14 Cerridwen

@11: Niet als het boycott wordt gedeeld door alle Europese toplanden. Dan houdt je weinig WK over, en dat weet de FIFA ook.

Maar ik begrijp dat jij het allemaal prima vindt dat Rusland Oekraïne is binnengevallen?

#15 gbh

Boeing 777 uit Maleisië KUALA LUMPUR – AMSTERDAM met 300-400 passagiers neergeschoten door Rusland

http://www.theinsider.ua/politics/53c7e502bc7ab/

http://espreso.tv/news/2014/07/17/litak_boyinh_777_malaziyskykh_avialiniy_vpav_v_rayoni_mista_shakhtarsk_doneckoyi_oblasti

RUSSIA HAS PROVIDED ITS FORCES IN UKRAINE WITH THE SA-17 Grizzly BUK-M2 9A317E SAM SYSTEM – Ukrainian NSDC

http://en.wikipedia.org/wiki/Buk_missile_system

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*