Egypte heeft zijn eigen cartoonrel

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (11)

#1 AdriePVV

Als ik het niet dacht, niemand van de PVV bashers vindt het de moeite hierop te reageren.

#2 Nas

Nou, dan zal ik dat maar doen. De mensen die tegen de islam zijn in Egypte zijn al sinds de val van het oude regime constant bezig met een hetze tegen de islam, moslimbroederschap en egyptische salafistische geleerden. Allerlei leugens worden uit de kast getrokken om mensen bang te maken. Deze cartoon was 1 van de zoveelste provocatie van een invloedrijke Egyptenaar (kun je het niveau voorstellen) en de moslims in Egypte hebben het gehad en de zender al Hikma heeft opgeroepen om het telecombedrijf van deze man te boycotten.

#3 PVV basher

#4 Prediker

@1; hoezo, dit is toch gewoon een leuk grapje? Bovendien is de context anders. Christenen zijn in Egypte de underdog en de moslimbroeders en salafisten behoren tot de dominante stroming (soennitische moslims) en zijn – in ieder geval in potentie – behoorlijk machtig.

De reactie is dus vergelijkbaar met dat een Marokkaanse zakenman hier Henk & Ingrid te kakken zet en dat er dan allemaal woedende PVV’ers willen dat hij aangeklaagd wordt.

#5 Monade

En je gelooft het of niet, ze dagen de beste man voor de rechter!!! Er worden geen kleine meisjes met een bomgordeltje op hem afgestuurd, er wordt geen dode hond in zijn waterput gegooid, geen SCUD-raketten op zijn huis afgevuurd. Nee, een rechtszaak en een oproep tot een boycot. Dat dit zomaar kan!!!

#6 Nas

@Monade
:-)

#7 AdriePVV

Vooral deze passage toont de verdraagzaamheid van de Islam aanbidders.

=====
Uit boosheid hebben 60.000 moslims zich als ‘vrienden’ ingeschreven op een Facebook pagina waar wordt opgeroepen de bedrijven van Sawiris te boycotten. ‘We moeten de tong afsnijden van elke persoon die onze religie aanvalt.’
=====

http://strengholt.blogspot.com/2011/06/moslims-met-gebrek-aan-humor.html

#8 Monade

Pfff, dit zegt de roze Khmer vandaag over Volkert van der Graaf:

Het zou pas schandalig zijn als hij geen kogel door zijn kop krijgt na vrijlating Het is trouwens al schandalig zat dat er destijds niet met gelijke munt werd terugbetaald Omdraaien gezicht naar de muur, enzo
Komdan | 29-06-11 | 13:18

Ha lekker ik kan niet wachten tot ze hem onbeschermd de straat op schuppen! Ik mag hopen dat die grafharsens schreeuwt voor genade, HEERLIJK! Tip: vergeet vooral niet opnames te maken, leuk voor youtube…
PIS-Alchimis | 29-06-11 | 10:53

#9 Prediker

@7; tong afsnijden = zijn bedrijf boycotten. Valt alweer mee. Een boycot is een legaal middel, toch? Wordt hier in het Westen nooit toe opgeroepen natuurlijk, tot een boycot. Laat staan omdat je boos bent vanwege een plaatje dat je niet bevalt.

#10 Bullie

In alle eerlijkheid vind ik deze Minnie en Mickey-plaatjes een stuk onschuldiger én geestiger dan de Joop-cartoon. En de reactie is ook overspannen.
Kan het niet gewoon zo zijn dat Wïlders een foute populist is én dat moslims geen gevoel voor humor hebben? Het een sluit het ander niet uit lijkt mij.

#11 Share

@8 Ja maar Lee, jij weet toch ook wel dat het niet de kogels van Folkert waren die Pim de das om deden? Folkert zit die straf uit voor het geld. Dat weet iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*