Een klokkenluider in Afrika

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Stel: je constateert kindermisbruik. Het rapport daarover blijft liggen, misbruik gaat door. Je rapporteert aan de relevante autoriteiten. Die autoriteiten ondernemen actie. Je krijgt felicitaties van de autoriteiten. Wat krijg je dan?

Ontslag

De klokkenluider in kwestie is de Noor Anders Kompass, directeur “field operations” van het Hoger Commissariaat voor Mensenrechten in Genève. Hij is inmiddels door de VN op non-actief gesteld voor het aangeven van kindermisbruik door Franse VN militairen in de Centraal Afrikaanse Republiek.

Hinting that the allegations represented just a fraction of what had taken place, a UN spokesman said on Friday “it is possible, it’s horribly possible” that more allegations of sexual abuse of children by French and other soldiers in the Central African Republic could come to light.

Tja, in de echte wereld van mensenrechten is het correct regeltjes volgen nou eenmaal belangrijker dan het redden van mensenlevens. En heus wel dat anderen hun nek gaan uitsteken om dit soort zaken aan de schandpaal te stellen /not.

Open artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*