1. 4

  Het is vooral de Arbo-technische kant van het politie-vak. Ook zij hebben recht op een veilige werkplek.

  Enige weerbaarheid van de agent is nodig, maar wat we kunnen doen om bedreiging/agressie tegen te gaan is winst. Want gebeurt dat niet dat leidt dat tot uitval en hoog ziekteverzuim.

  Het de-politieman-moet-maar-stoer-zijn-mantra wat ik hierboven in de reacties ook proef is achterhaald, schadelijk en leidt tot een slecht functionerende politie.

 2. 5

  @4
  Niemand zegt de-politieman-moet-maar-stoer-zijn maar wel dat het logisch is dat een politieman te maken krijgt met agressie (of een brandweerman met vuur).

  En neem me niet kwalijk maar ik vind je eerste zin erg grappig, geldt dat trouwens Arbo-technisch gezien ook voor militairen?

 3. 7

  @6:

  “zolang militairen niet betrokken zijn bij een gewapend conflict, vallen ze gewoon onder de Nederlandse Arbowet.”

  In de praktijk komt het er op neer dat bijv. kazerne’s (en het verblijf op) aan de arbo wet moeten voldoen, voor oefeningen kan de arbo wet opgeschort worden en bij uitzendingen is de arbowet niet van toepassing.
  En neem van mij maar aan dat over het algemeen defensie beter aan de arbo wet voldoet dan menig bedrijf (moet ook wel want overheid).

 4. 10

  @8: Als jij denkt dat alleen bij defensie dergelijke zaken voorkomen dan heb ik heel slecht nieuws voor je.

  Ik geef je een hint, jij zal geen schilder vinden die vrijwillig zijn eigen huis schildert met verf op waterbasis.

  Over het algemeen wordt de ARBO wet prima nageleefd door defensie, dat gaat zelfs zo ver dat de panstervoertuigen over autogordels beschikken (voor vredestijd omdat je in oorlogstijd echt niet gehinderd wil worden door een autogordel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren