Een beetje duur is hij wel, maar Apple introduceert de iPad en op Twitter hebben ze het nergens anders meer over…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (68)

#1 Spuyt12

Goed. So much for a hype. De iphone heb ik, maar dit heeft voor mij de begerenswaardigheid van een rauwe aardappel.

#2 KJ
#3 Thales

en op Twitter hebben ze het nergens anders meer over…

Idem de gristelijke dodebomenpers:

perfece iBible uiteraard

#4 boog

Ik zie me trouwens zo’n ding wel aanschaffen: perfect om pdf-jes in de trein te lezen, files mee naar het werk te nemen. En met zo’n keyboard dock kun je er dan nog op werken ook.

#5 majava

Geil! (de Duitse he!)

#6 canasta

@4: Wat is het verschil met een laptop voor pdfs lezen, behalve draagbaarheid? Is dit niet gewoon een soort draagbaar beeldscherm?

#7 Doortje Messing

@6
Ja. Draagbaar beeldscherm. Met als relatief nadeel voor het lezen van boeken dat het scherm verlicht is en dus (heel snel) flikkert. Dat is minder comfortabel voor lang lezen dan e-paper, gebruikt voor de huidige leesapparaatjes.

#8 sikbock

Over 3 maanden is de ipad van CECT te krijgen voor 1/10 van de prijs

#9 RonvO

@7 Voordeel van een verlicht scherm is dat je in het donker/schemerduister kunt lezen. Geen idee of dat met e-paper ook een beetje te doen is? Ben een verwoed gebruiker van een HP iPaq voor m’n ebooks en zit nog erg te dubben over de opvolger…

#10 Bismarck

@4/6: Als je dan een apart toetsenbord en docking station moet meenemen is dat voordeel weer teniet gedaan. Daarnaast is de capaciteit wel erg klein als je serieuze files mee wil nemen van A naar B (kan je net zo goed een 16GB USB-stick kopen, kost je een fractie van de prijs). Voor mijn gevoel doet een beetje netbook van tegenwoordig meer, voor minder geld en bovendien heb je dan bij transport een scherm dat minder risico’s loopt.

#11 S’z
#12 Yevgeny Podorkin

Iedereen op straat met lederen etui bezig met zo’n ding, lezen, mailen, bellen, chatten…alles om hen heen is vergeten.

Weg Romantiek.

#13 Arjan

Ziehier de naysayer. Iedere keer wanneer apple met een product uitkomt vind je deze categorie cynische betweter op alle blogs en internetforums om hun waardevolle mening over de nieuwste creatie van apple te geven. Ter meerdere glorie van zichzelf wordt de teloorgang van de mens en de wereld beschreven in lyrische en soms zelfs hysterische vorm.

Dit is niet goed, het slaat nergens op, *ik* zou het nooit gebruiken. Ze waren er bij de iPod, ze waren er bij de iPhone en ook nu bij de iPad mogen we de zuurpruimen weer verwelkomen. Soms wordt ik toch een beetje moedeloos van dat constante afzetten van iets wat als populair wordt gezien om de eigen identiteit af te bakenen.

Gelukkig is het constant bij het verkeerde einde hebben geen hindernis voor dit gedrag.

Overigens wacht ik persoonlijk tot de tweede iteratie van dit prachtige product, geef ze even de tijd om de bugs eruit te werken. Trouwens, de glans is nog lang niet van mijn macbook pro af..

#14 Yevgeny Podorkin

Het autisme zegevie…*pieppiep, sorry arjan ff fillempie afkijken*

#15 Spuyt12

@13: En dan heb je jouw categorie zeikerds. :-) Ik heb gewoon een mening over het product. Ik was direct enthousiast over de iPhone, omdat ik de toegevoegde waarde voor mezelf zag.

Hier zie ik die toegevoegde waarde niet, en als iets gepresenteerd wordt als de beste uitvinding sinds het gesneden brood mag ik daar een relativerende mening over geven.

#16 su

De A4 processor ziet er interessant uit. Benieuwd waar we deze zullen tegenkomen in de toekomst.

#17 parallax

Wat Arjan zegt. Kritiek prima, maar het is nu ‘hip’ om kritiek te hebben. Meestal waarschijnlijk door paupers. En laggards. Tja, dat is het leven van de early adopter. Helaas krijgen andere fabrikanten niet dezelfde kritiek, voor vaak mindere producten.
Of je hem nodig hebt is misschien wat anders, maar als je de potentie niet ziet ben je waarschijnlijk ook de laatste die destijds een iPod heeft gekocht. Heel Twents.

Dat Apple behoorlijk de hypemachine heeft aangeslingerd neemt niet weg dat je het product zelf moet beoordelen.

Getypt vanachter een zelfbouw PC.

#18 canasta

@17, eens, maar leg me uit wat de potentie is. Het ziet er mooi uit, multitouch for the people is iig een goede ontwikkeling, maar de ipad op zichzelf, hmm. Ik heb er natuurlijk nog geen in handen gehad.

Misschien moet ik ook maar eens zo’n ipod kopen. ;)

#19 canasta
#20 mescaline

Kan je er nou mee bellen ja of nee ?

Het is natuurlijk een prachtig dingske, zoveel mee te doen en zo fraai. 500$ ~ 400 E, niet te duur.

Of ik hem koop gaat afhangen van de leesbaarheid buiten overdag.

#21 majava

Kun je het als zaklamp gebruiken? Oftewel, maakt allemaal niks uit. Dit ding zal de (volgens de critici) weinige taken die het kan doen gewoon goed doen en men er zal absoluut een markt en een trouwe groep gebruikers gevormd worden. Dat zet vervolgens ontwikkelaars en Apple zelf weer aan om met aanvullingen te komen. Alles komt goed.

#22 Leven

@17

probleem met de iPad is dat het een compleet gesloten systeem is (zie ook linkje ochtendgloren vandaag)

– een iPad applicatie draait alleen op een iPad (en misschien een iPod/iPhone als je het simpel houd).

– er zitten geen gestandariseerde connectors op een iPad. Geen USB, geen fireware, alleen een Apple specifieke connector.

– je kan betaald boeken, films en muziek downloaden via de iPad, maar de winkel wordt beheerd door Apple omdat alles via iTunes loopt.

Kortom, zowel de hardware als de software als de content komt uit de Apple fabriek.

En dat is een slechte ontwikkeling als je open standaarden, uitwisselbaarheid en creativiteit belangrijk vindt.

#23 Hanedop

@17: ik ben een late ‘adopter’ (een mix van een adapter en iemand die begaan is met haitiaanse wezen die hij adopteert???) en ik ben daar vrij trots op. leven zonder apple is ook leven, en heeft zelfs een opmerkelijk hoge kwaliteit. ik wacht op steve jobs die een keer de iNothing lanceert (zoek het zelf maar uit voor een jaar, stelletje hijgerige trendvolgende ubermaterialistische meeliftertjes)
maar dat is een mening, daar staan andere tegenover.

#24 parallax

probleem met de iPad is dat het een compleet gesloten systeem is (zie ook linkje ochtendgloren vandaag)

– een iPad applicatie draait alleen op een iPad (en misschien een iPod/iPhone als je het simpel houd).

Deels eens, het is echter een beetje een tweakers-argument (nb. ik ben zelf een latente tweaker). De iPad (wat een kutnaam trouwens) is geen computer, en is niet bedoeld om als zodanig te funtioneren. Je zou over OSX hetzelfde kunnen zeggen.
De consument zal het verder een worst wezen hoe of wat je kunt aanpassen aan dat ding, en het gesloten systeem zorgt dat je een eenvoudig en voorspelbaar platform kunt creeeren, dat is namelijk wat je koopt als je Apple producten koopt: een platform. iPhone, iPad, Macbook, airtunes. Het sluit allemaal op elkaar aan, zonder veel gedoe.


– er zitten geen gestandariseerde connectors op een iPad. Geen USB, geen fireware, alleen een Apple specifieke connector.

Dat je hem niet als opslag-systeem kan gebruiken is ook een tegenvaller, de connecties vraag ik me af of dat in de praktijk veel uitmaakt. Ik doe op m’n macbook vrijwel alles draadloos. Dat de apple-connector erop zit is niets nieuws, dat geldt ook voor de iPod. Nogmaals, het is geen computer.


– je kan betaald boeken, films en muziek downloaden via de iPad, maar de winkel wordt beheerd door Apple omdat alles via iTunes loopt.

Kortom, zowel de hardware als de software als de content komt uit de Apple fabriek.

Alle content kun je gewoon van andere bronnen halen, heb je wel eens met een mac of iPod gewerkt vraag ik me af? Dat Apple beide produceert vind ik persoonlijk een voordeel, daarmee houdt je je product line-up simpel en overzichtelijk, en je ondersteuning relatief makkelijk. Een platform kun je bijna alleen neerzetten als alles klopt, dat wil idd. niet zeggen dat je 3rd parties buiten de deur moet houden.


En dat is een slechte ontwikkeling als je open standaarden, uitwisselbaarheid en creativiteit belangrijk vindt.

Ik weet niet helemaal of dat direct iets met de producten te maken heeft. Als mensen willen tweaken, zullen ze dat toch wel doen. Ik denk dat Apple een stuk meer innovatie heeft gebracht dan menig concurrent, het is te hopen dat ze inderdaad wel wat losser blijven.

Dit ding moet je zien als een huiskamer-gadget, die je even snel op kunt pakken om niet al te serieuze dingen te doen. Als je een afzonderlijke digitale picture frame, een netbook en een mediaplayer/eReader hebt, is dit een goede all-in-one vervanger die laagdrempeliger is dan een Macbook, waarbij je weer ‘achter de computer’ zit. Daarnaast is een 10′ touchscreen een interface waar je bijzonder creatieve apps voor kunt creeeren.
Ik voorzie het ding in het onderwijs, als tool voor het bedrijfsleven, (logistiek/horeca-menukaart/kiosk/POS/etc.) en wellicht als interface voor allerlei tabletop applicaties.

Zodra die applicaties er zijn, zie je pas het nut van dit ding in.

#25 mescaline

@22 je kan met het ding toch gewoon het internet op ? txt/html/pdf is voor mij open standaard genoeg. En met wifi op je intranet.

Het zou wel een bummer zijn als ze bestandsoverdracht uit Bluetooth hebben gesloopt. Te achterlijk. wat ze deden in mijn SPV E200 :(

#26 mescaline

@24 Op het moment dat je er spreasheets, docs en presentaties mee kan maken is het ding wel een PC. En dat is dus het geval.

#27 Bismarck

@13/17: Ik weet niet wie hier meer de popie uithangt. Punt is dat ik hier geen nieuw, vooruitstrevend product zie (van early adopters kan hier geen sprake zijn). Wat ik zie is een netbook, maar dan met een los toetsenbord ipv. vast, met hardware die onderdoet (qua capaciteit en prestaties), nauwelijks minder weegt en waarvan de goedkoopste versie meer kost dan ik noem maar wat de Asus Eee PC T91, die al meer dan een half jaar geleden uitkwam, of wat je zelf al een jaar geleden met een NC10 kon doen.

#28 parallax

@24 Op het moment dat je er spreasheets, docs en presentaties mee kan maken is het ding wel een PC. En dat is dus het geval.

Dat is voor jou de definitie van een PC?!

Waar staat trouwens dat je spreadsheets out-of-the-box kunt maken?

#29 su

But will it blend?

#30 parallax

@ 27

Ik probeer het nog te beargumenteren, maar als je serieus dit ding met een Eee PC wilt vergelijken ben je niet goed in je hoofd.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat je het ding vergelijkt met een gemodde samsung no less.

Dan ben je wel hele erg aan het zoeken. De wereld bestaat niet uit modders.

#31 mescaline

@28 Dat is dan een PC naast wat hij al kan natuurlijk.

Zie tweakersnet-link. Numbers, iWork. Je kunt spreadsheets importeren en bewerken of er eentje creeren.

#32 Bismarck

@30: “Ik probeer het nog te beargumenteren, maar als je serieus dit ding met een Eee PC wilt vergelijken ben je niet goed in je hoofd.”

Ik zie een tegenstelling in die zin, jij ook? Ik beargumenteer wel dat dit ding gewoon een netbookmin is (ik noem specificaties, mogelijkheden etc.), jij komt gewoon met een belediging zonder onderbouwing. Vertel eens, wat is er innovatief en beter aan dit ding dan aan de Eee PC T91? Ik zie maar 1 voordeel en dat is langere batterijduur (waar je overigens bij de Acer ook nog wat aan kunt doen). Of is dit product beter puur omdat het het merkje Apple draagt en is discussie eigenlijk zinloos?

#33 parallax

Lijkt me geen core-feature, maar meer een extra idd. Is geen groot feest, spreadsheets maken op dat ding (vandaar de uitgeklede versie).
Niet dat spreadsheets rammen sowieso je hobby moet zijn.

Verder zie ik dit ding in het licht van mogelijke toekomstige toepassingen, vandaar dat ik er wat enthousiaster over ben.

Ik zie een platform om uit te bouwen, maar dat is misschien een soort beroepsdeformatie.

#34 Leven

@24

Volgens mij begrijp je de kritiek niet helemaal. Het punt is niet dat consumenten of het bedrijfleven er niks aan hebben of het niet zullen kopen, of dat het apparaat zelf niet goed werk of nutteloos zou zijn.

Het gaat erom dat de Apple zijn produkten zoveel mogelijk afschermt van andere merken. Net zoals Microsoft dat altijd doet maar dan nog veel extremer.

Dat Apple producten goed met elkaar samenwerken is daar alleen maar een logisch gevolg van.

Het gaat juist om de uitwisselbaarheid met andere merken. Als je eenmaal een iPad of een macBook hebt dan zit je nl. meteen vast aan alle andere Apple producten. En dat geldt juist voor die gewone consument, de tweakers redden zich wel.

Maar sluit als normale gebruiker maar eens een NIET-iPod mp3 speler aan op een mac. Of probeer maar eens boek NIET via de iBookstore te kopen. Of een liedje NIET via de iTunes winkel te kopen. Of een NIET iPad applicatie te installeren. Apple doet er alles aan om dat zo moeilijk mogelijk of zelf onmogelijk te maken.

#35 parallax

Misschien moet je zelf de review van die Eee eerst eens goed lezen?

Les 1 product-ontwerp: specs != een goed product, en zelfs daar wint de Eee het niet.

#36 Bismarck

@35: Argumenten graag.

#37 parallax

@ 34

Maar sluit als normale gebruiker maar eens NIET een iPod mp3 speler aan op een mac. Of probeer maar eens boek NIET via de iBookstore te kopen. Of een liedje NIET via de iTunes winkel te kopen. Of een NIET iPad applicatie te installeren. Apple doet er alles aan om dat zo moeilijk mogelijk zo niet onmogelijk te maken.

Dan heb je toch echt niet goed mijn reactie gelezen. Naast het feit dat een NIET Apple MP3 speler die niet op OSX werkt toch echt het probleem van die fabrikant is, en je voorbeeld voor die eBook geldt voor alle andere fabrikanten, als er al een store is (naast, nogmaals, het feit dat je ze niet HOEFT te kopen via de iTunes store)

En een niet-iPad applicatie niet kunnen installeren is een kwestie van architectuur.

#38 parallax

@ 35

Ik zie een tegenstelling in die zin, jij ook? Ik beargumenteer wel dat dit ding gewoon een netbookmin is (ik noem specificaties, mogelijkheden etc.),

En dan reageer ik: lees je eigen linkje nou eens, daar staan toch ECHT geen betere specs. Hooguit gelijkwaardige.
En mogelijkheden = toepassingen.

#39 mescaline

Ik wil eigenlijk ook van 20 ramchipjes die samen 500 euro kosten een 1000x snellere virtuele schijf van 20GB maken. Maar niemand die zo’n ding ontwerpt.

#40 parallax

Waar heb je een ramdrive voor nodig?

#41 Leven

@37 Ik heb je reactie wel gelezen:

iPhone, iPad, Macbook, airtunes. Het sluit allemaal op elkaar aan, zonder veel gedoe.

Jah duh. Dat is nou net de strategie van Apple. De eigen produkten werken perfect samen en uitwisselen met andere merken wordt heel moeilijk gemaakt.

En een niet-iPad applicatie niet kunnen installeren is een kwestie van architectuur.

Dat is inderdaad een kwestie van architectuur, maar wel een architectuur die Apple zelf bepaalt en die nogal gesloten is.

Geen Java ondersteuning bieden is een bewuste keuze van Apple.

Alleen Apple-approved applicaties op je iPad kunnen installeren is een bewuste keuze van Apple. De term jailbreaken, zegt je dat wat?

naast, nogmaals, het feit dat je ze niet HOEFT te kopen via de iTunes store

Op dat punt is Apple inderdaad na lang aandringen overstag gegaan. Eerst was het onmogelijk om liedjes die niet uit de iTunes winkel kwamen op een iPod af te spelen. En ik blijf erbij dat het nog steeds heel lastig is voor normale gebruikers.

#42 parallax

Dat is inderdaad een kwestie van architectuur, maar wel een architectuur die Apple zelf bepaalt en die nogal gesloten is.

Tja, nogal wiedes, wat wil je anders dat 3rd parties beslissen hoe die architectuur eruit gaat zien? Wil een een app. maken, moet je de SDK downen. Ik zie het punt niet.
Het is een filosofie die een stabieler platform voorstaat, dat is wat anders dan uitsluiten.
(even los van het feit dat ik het best eens ben met de soms monopolist-achtige gedragingen van Apple).

#43 Leven

Nee ik wil een architectuur die 3rd party applicaties toelaat (Java ondersteuning bijvoorbeeld), dat is heel wat anders dan wanneer 3rd parties de architectuur zouden bepalen.

En stabieler zal het wel zijn inderdaad. En het werkt onderling ook allemaal zo mooi samen. Maar nogmaals, dat was mijn punt niet.

#44 mescaline

@40 Voor serverdingen. En database queries, index updates. Veel door en naast elkaar.

Het enige wat ik vind is iets voor BS-DOS van de ZX-Spectrum.

#45 parallax

Tja, ramdrive via SATA of gestripedte(sp?) SSD’s, maar zo snel als direct ingeplugged gaat het bijna niet worden.

#46 Bismarck

@38: “daar staan toch ECHT geen betere specs. Hooguit gelijkwaardige.”
De goedkoopste Ipad (die in prijs de Eee benadert) heeft de helft van de HD-ruimte. Over hardwareaccelaratie voor films wordt met geen woord gerept bij de Ipad. De Ipad heeft maar 1 USB-aansluiting (tegen 3 voor de Eee) en geen ingebouwde camera, UTP-aansluiting of cardreader (daarvoor is een aparte adapter nodig). Bovendien kun je in gedachten houden dat die Eee al meer dan een half te koop is, terwijl de Ipad nu pas uitkomt. In deze snel ontwikkelende markt is een half jaar achterstand (want zo kun je dat betitelen) om met hetzelfde (of in dit geval dus minder) te komen niet bepaald een innovatie te noemen.

Verder “mogelijkheden = toepassingen”, ja leuk en aardig, maar die zijn er dus meer voor een windows-gebaseerde dan voor een OSX/apple gebaseerde PC. Alles wat je met die Ipad kan, kun je ook met een netbook met touchscreen, alleen kan een netbook met touchscreen nog wat meer en kost het minder.

#47 InvertedPantsMan

Over een jaar of twee gaan ze allemaal de iPit in omdat de massa dan weer gek gemaakt is voor de volgende gadget. Ik houd het lekker bij mijn 36W Eee 900.

#48 Leven

@46 de iPad heeft geen USB poorten.

#49 habay

@41

> Eerst was het onmogelijk om liedjes die niet uit de
> iTunes winkel kwamen op een iPod af te spelen.

FUD -achtige onzin. Dat is altijd mogelijk geweest, vanaf
de eerste generatie iPod.

#50 habay

En

Begrijpen waarom de iPhone en iPod touch zo’n succes zijn, en waarom dit ding ook een goede kans heeft om succesvol te worden, is begrijpen dat technische specificaties grotendeels ondergeschikt zijn geworden aan gebruikers ervaring. Of er wel of niet Java opdraait of dat je er wel of niet obsolete randapparatuur aan kunt hangen speelt geen enkele rol. Het is per slot van rekening geen 1998 meer.

#51 Leven

@49

pardon, het was andersom: je kon liedjes die gekocht had in de iTunes store ALLEEN in je iPod afspelen.

Die DRM beveiliging is sinds dit jaar bij de meeste liedjes verwijderd. In plaats daarvan wordt nu je email adres in het gekochte bestand gezet. Gewoon, omdat het kan.

#52 Leven

@50

nog maar een keer: ik bestrijd helemaal niet (lees: NIET) dat een iDingus onhandig zou zijn in gebruik of dat het ding geen commercieel succes zou kunnen worden.

Eerder omgekeerd: juist met het oog op de toenemende populariteit van Apple producten wordt uitwisselbaarheid belangrijker.

#53 habay

> ALLEEN in je iPod afspelen.

Tot voor kort hanteerde elke commercieele aanbieder van online muziek DRM. Dat was geen keuze van die winkels maar een eis van de muziekindustrie.

> Die DRM beveiliging is sinds dit jaar bij de meeste liedjes verwijderd.

Van *alle* liedjes in de iTunes Store inmiddels.

> In plaats daarvan wordt nu je email adres in het gekochte
> bestand gezet. Gewoon, omdat het kan.

En om het produkt te beschermen, zodat mensen het minder snel op bittorent e.d. zetten, ik zie niet echt in wat daar mis mee is.

> met het oog op de toenemende populariteit van Apple producten
> wordt uitwisselbaarheid belangrijker.

Wat kun je dan niet uitwisselen met een Mac of een iPhone/iPod en straks dit ding?

#54 mescaline

Een RAM-insteekkaart met een whopping 2,88 mb was er wel in 1993.

via google, en het plaatje is de moeite waard

#55 mescaline

Maar zo kan het ook, gewoon op het mobo

en wat doe je daar dan mee ? beetje emailen, beetje surfen, the works!

#56 mescaline

de editor sloopt plaatje eruit. nog een keer:

#57 Leven

@53

Tot voor kort hanteerde elke commercieele aanbieder van online muziek DRM. Dat was geen keuze van die winkels maar een eis van de muziekindustrie.

Right, en welk belang heeft de muziekindustrie erbij dat een liedje uit de iTunes store alleen op een iPod gespeeld kan worden?

Wat kun je dan niet uitwisselen met een Mac of een iPhone/iPod en straks dit ding?

Die leuke Java app die ik heb gekocht bij de concurrent: kan er niet op.

Die USB stereo speakers van de concurrent: sorry.

Aansluiten op mijn nieuwe TV: alleen via een Apple stekker.

Geheugen uitbreiden met flashkaartje: kan niet.

Om content op de iPad te zetten ben ik afhankelijk van applicaties die Apple goedkeurt.

Het ding aan je PC hangen en wat MP3’s erop zetten: kan niet.

Kortom: gesloten apparaat.

#58 Bismarck

@50: Ik denk dat je “gebruikers ervaring” mag vervangen door “marketing en modegrillen”. Ik denk dat je weinig gebruikers tegen zult komen die internet zonder flash toejuichen (geen youtube, geen online games, …). Verder onderschat je het nut van zoiets als backward compatibillity denk ik. USB zal toch nog een tijd nuttig blijven, al was het maar omdat je soms ook het hele scherm wil gebruiken om naar te kijken en dus liever een muis gebruikt dan een touchscreen, of omdat je een paar gigabyte aan data wil meenemen, maar geen onhandig grote tablet wilt meeslepen, die je bovendien niet op je werk-pc kunt aansluiten.

#59 Faltung

Wat 19 zegt. De iphone is de/het enige gadget bij mij thuis wat door _iedereen_ (v.a. 4 jaar, met ctrl-alt-delete-incapable vingertjes) wordt gebruikt. Omdat 1: iedereen ‘m kan en ook graag wil bedienen en 2: druk op de knop en hij doet het _meteen_ (dus wat je bij een niet al te nieuwe en niet al te oude tv had). Nadeel is dat het scherm zo klein is, dus doe ons maar zo’n ipad.

Al die argumenten over prijs, drm, specificaties etc – relevant voor twiekers maar voor de doelgroep (mensen die gemak willen) van ondergeschikt belang.

#60 Faltung

@58: Op mn iphone kan ik youtube kijken, zou dat bij de ipad niet meer werken?

#61 Elin

lol @ Alienware ad

De iPhone (de 3G dan) vind ik een erg goed apparaat maar dit ding… net zo nuttig als dit

Nadelen op een rijtje
– geen Flash
– hoe moet je tegelijkertijd typen EN dat ding vasthouden??! En als je typt moet je naar het keyboardgedeelte v/h scherm blijven staren, wat er dom uitziet.
– geen multitasking (!)
– geen webcam
– geen geheugenuitbreiding
– geen geweldige resolutie voor films (1024×768)
– geen scherm dat is afgesteld op e-reading, i.e. geen e-ink
– scherm heeft geen bescherming
– minder HD dan veel mensen nodig hebben (16 of 64 GB is gewoon weinig, ze willen waarschijnlijk dat je hun betaalde cloud-dienst MobilemMe gaat gebruiken)
– mono speakers
– camera-aansluiting en keyboard alleen van Apple natuurlijk
– die user-base waar je dan “bijhoort”…

Maar misschien verbetert het nog. Met de eerste iPhones kon je niet eens tekst copy-en-pasten of MMS sturen.

Dit lijkt me veel leuker en handiger: Touch Book
Of de MS Courier (als het ooit wat wordt).

#62 habay

@ Bismarck dit is geen vervanger van je desktop, laptop, netbook of telefoon. De tijd zal leren of er plaats voor is.

@Faltung Natuurlijk kun je youtube kijken net als op je iPhone. Daar is dat energie verslurpende Flash helemaal niet voor nodig.

#63 Bismarck

@62: Dat bedoel ik. het vervangt niets en het heeft ook geen nieuwe functies.

Maarja, misschien ligt het ook aan mij. Er zijn ook mensen die in Nederland een Hummer kopen.

#64 habay

@63 Gewoon afwachten tot je em eens in je handen hebt, dat doe ik ook. Er is nog tijd genoeg om er een oordeel over te vellen.

Zie ook http://cruftbox.com/blog/archives/001592.html#001592

#66 Crachàt
#67 Sophie-Celine

wist je dat de ipad al sinds 2003 bestaat. stond op internet. de eerste ipad in 2003 werd gemaakt door fitsjiu. de ipad werd toen illegaal gehandeld. de ipad was niet apple zijn idee. toen apple errachter kwam heeft hij dat ding gekocht van die mensen. en heeft hij de ipad vernoemd naar zijn eigen naam. Apple iPad. oneerlijk heh? wist je dat de ipad in 2003 maar 50.00 koste? zo oneerlijk. en nu kost de goedkoopste 600,00. ik kan begrijpen dat jullie dit niet geloven. maar mijn oom handeld in die ipads. hij zei dat tegen mij. hij mag het eigenlijk niet zeggen. het is een illegale grip.

#68 parallax

Niet echt een groot succes dat ding he.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*