Duurste Britse treinticket: 1100 euro voor retourtje

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (12)

#1 basszje

Ah, lang leve de vrije-marktwerking!

#2 Bismarck

Hé, het gaat wel om een eersteklas kaartje. Dat gaat je ook niet goedkoper lukken vanuit hier naar een punt 1000 kilometer hiervandaan.

#3 Joost

? 484,40 van Amsterdam naar Marseille, 1e klas.

#4 Bismarck

@3: Maar nu tussen twee plaatsen die vergelijkbaar zijn met Newquay en Kyle of Lochalsh, twee plaatsen die niet in een straal van 100km van zulke grote plaatsen als Amsterdam en Marseille liggen, maar echt in de godvergeten uithoeken van het land.

#5 Roy

@3: Wat Bismarck zegt. Probeer voor de gein eens iets als Nieuweschans naar Davos.

#6 Roy

Hm… Retourtje Nieuweschans – Davos:

Nieuweschans – Zürich: ?489,20
Zürich – Davos: ?112,22

Totaal 601,42

#7 Christian

Kyle of Lochalsh – Istanbul: 489 euro retour eerste klas met Interrail Global pas voor volwassenen.

#8 Chris

@1

Ja, totdat je de hoeveelheid belastinggeld in andere treinkaartjes zichtbaar maakt. Daar betaal je zelfs mee als je de reis niet maakt.

#9 Joost

@8: datzelfde geldt uiteraard voor mensen zonder auto.

#10 Chris

@9

Ja, maar ik geloof dat de hoeveelheid geld die via autobezitters naar de staat vloeit enige malen hoger is dan wat in het wegennet geinvesteerd wordt.

Niks mis mee uiteraard, want de externaliteiten van het autoverkeer moeten ook beprijsd worden

#11 Bismarck

@6: Je bent blijkbaar goed in zoeken: Wat is het duurste 1e klas retourkaartje tussen een plaats in Nederland en eentje 1000km weg (zonder passen zoals #7)?

#12 Roy

@11: Zo goed in zoeken ben ik nou ook weer niet. Ik heb gewoon een afgelegen plek in Nederland gepakt (bovendien door Arriva verzorgd) en een afgelegen plek in Zwitserland (waar treinreizen toch al duur is en je met verschillende maatschappijen reist).

Het duurste treinkaartje tussen ‘ergens’ in Nederland en tussen een 1000 km ver weg is nogal een speld in een hooiberg. Geen idee dus.

Er is in Zwitserland trouwens een treinverbinding tussen Interlaken en Kleine Scheidegg/Jungfraujoch die erg prijzig was (een tripje van 12 km voor 100 euro ofzo). Maar dan kom je nog niet in de buurt van 1100 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*