Duitsland maakt ‘stapje naar links’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - In Duitsland is een coalitieakkoord bereikt tussen CDU/CSU en SPD. Volgens NRC-correspondent Frank Vermeulen doet Angela Merkel met het akkoord een ‘stapje naar links’. De SPD-leden moeten nog instemmen met het akkoord.

Open artikel

0

Reacties (3)

#1 hansje ter horst

Dat van die tolheffing voor buitenlanders is een onbegrijpelijke beslissing…Duitse economen hebben uitgerekend dat invoering en in standhouden(controleren)van dat systeem veel meer gaat kosten als dat het ooit zal opbrengen, was dat nu nodig om de CSU in de boot te houden?
Dit heb ik begrepen uit een uitzending die ik deze week zag op een van de Duitse zenders.

#2 roland

@1: Een van bekende rechtse hobby’s net als de 130 km op de onze snelwegen, die ook nog schadelijk is voor de gezondheid (luchtvervuiling, geluidsoverlast, verkeersonveiligheid)

#3 Bismarck

@1: Ligt nogal aan de wijze waarop. Ik begrijp dat ze met vignetten gaan werken, dat is een vrij goedkoop systeem. Bovendien betaalt het hoe dan ook uit: Als buitenlanders zich massaal aan de wet houden is er nauwelijks handhaving nodig (en stroomt het geld vanzelf binnen) en als buitenlanders zich massaal eraan proberen te onttrekken, betaalt de handhaving zichzelf terug in de vorm van de vele boetes die met de extra inzet gescoord kunnen worden. Nadeel (voor de Nederlanders) is dat je als EU-burger meebetaalt voor de oninbare boetes van niet EU-burgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*