1. 2

  Hangt er vanaf welke factoren ze gebruiken om het gevaar te bepalen. Kennelijk hanteren ze alleen het gevaar van een kernoorlog.

  Dat komt pas nadat de energiecrisis full-effect krijgt.

  Nu zal het wel een minuutje of 2 achteruit gaan.

 2. 4

  Ik krijg net door dat Arend Jan Boekestijn is opgepakt, hij stond de grote wijzer van de Doomsday klok eigenhandig naar voren te duwen onder luid geroep van: “IRAN IRAN IRAN, DENK DAN TOCH AAN DE MULLAHS VAN IRAN?!”

 3. 5

  @4 LOL. Weet je zeker dat het Boekestijn was en niet van Baalen?

  @1 Mee eens, misschien dat het mislukken van Kopenhagen er mee te maken heeft. Aan de andere kant eens met #2: 12uur zijn we er geweest, dus het moet wel een immediate threat zijn. Dus misschien toch achteruit omdat iig er geen lunatic meer met z’n hand aan de grote rooie knop in Washington zit.

 4. 8

  Achteruit, al weet ik geen directe aanleiding. Maar ik denk niet dat we ons nu meer zorgen moeten maken dan in 2007 (laat staan dan in de weken na 11 september 2001, gezien het pre-apocalyptische denken dat toen heerste).

 5. 9

  @3
  Niet vanwege Obama. Maar simpel om het feit dat er alleen gekeken wordt naar nucleaire dreiging.

  Had het klimaat nou meegespeeld, dan is het een ander verhaal.

 6. 10

  Ik zit me een beetje af te vragen welke schaal deze klok heeft. Wat is het theoretisch vroegst mogelijke tijdstip dat de klok kan aangeven? Ik heb zelf het idee dat hij vrijwel continue te dicht tegen twaalf uur aan zit, maar misschien begint de schaal pas bij twintig voor twaalf?

 7. 11

  De irregulariteit van de metingsjaren negerend, levert een simpele kleinste-kwadraten fit aan een N-de orde recursief model

  d(k)+a(1)*d(k-1)+a(2)*d(k-2)+…+a(n)*d(k-n) = 0

  (met de definitie van misfit in de Frobenius-norm) voor N=1,2,3 en 4 een d(20) op van respectievelijk:

  N=1: d(20) = 4.54
  N=2: d(20) = 4.06
  N=3: d(20) = 4.75
  N=4: d(20) = 4.70

  Het gebruikelijk patroon in de statistiek volgend van nooit meer naar je aannames kijken zodra je eenmaal een kek rijtje cijfers hebt, en gezien 0 geen optie is, zet ik dus maar in op een puntje daling…

 8. 21

  @ mescaline: Je bedoelt dat de music-business business is?

  Zo ja, zeker. Doet niet af aan eventuele strakheid echter en #13 was zelfs nog erg ontopic. Het is diezelfde midnight als van de klok…

  As the madmen play on words and make us all dance to their song,
  to the tune of starving millions to make a better kind of gun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren