1. 1

    Ik heb gekeken, mooie plaatjes maar het was allemaal in wat kort bestek en er werd niet genoeg informatie over alternatieven gegeven om echt een waardeoordeel te kunnen vormen.

    Wel nieuwe info gezien zoals het feit dat turf uit Ierland wordt geïmporteerd om aardappelen uit Egypthe te vervoeren (!) en dat de boontjes uit Kenia op een ingenieuze, stroomloze wijze worden gekoeld als ze net van het land af komen. De bonenteelt in Kenia an sich heeft slechts een heel kleine grote ecologische voetafdruk, en staat daarmee diametraal tegenover de aardappelteelt in de Egypthische woestijn, waarvoor zaden, turf en kunstmest van heinde en verre worden geïmporteerd en waarvoor eeuwenoude diepe waterbronnen in de woestijn worden uitgeput.

    De oude conclusie uit de Peruaanse-asperge-aflevering van Keuringsdienst van Waarde doet ook weer opgeld: we hebben hier zoveel schoon drinkwater van onszelf maar in de vorm van groenten geteeld in exotische oorden halen we ook drinkwater weg uit gebieden waar men het met heel wat minder moet doen. Eigenlijk absurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren