DNB dwingt banken gevoelige vastgoedinformatie aan Amerikaans bedrijf te geven i.h.k. van “doorlichten”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Marius

Vanwege de uitstekende reputatie van de altijd neutrale Amerikaanse accountants en financiele instellingen? Die we nog nooit hebben kunnen betrappen op misbruik van informatie voor eigenbelang?

#2 Olav

De CIA denkt met u mee.

#3 gronk

Ik zie dat toch iets anders. Het probleem van de europese banken is dat ze verliezen op hun portefeuille nog niet hebben afgeboekt. Dat gebeurt niet om een aantal redenen: het gaat om stevige bedragen; bedragen die zo stevig zijn dat andere banken daarna tot de conclusie kunnen komen dat een bank die die verliezen wel moet nemen eigenlijk failliet is, waardoor zo’n bank ook daadwerkelijk failliet gaat. Ander punt is dat d’r een stevig risico zit op het moten aanvragen van staatsteun, en dat geeft ook gedoe.

Dus houdt iedereen z’n kaarten voor z’n borst, waardeert die bezittingen tegen een fantasiewaarde, in de hoop dat die vastgoedportefeuilles ooit eens weer rendabel worden.

#4 Andy Cap

@3: Dat is zondermeer duidelijk en je hoedt je hart vast wat er allemaal naar boven zou kunnen komen: daar verbleken de corruptieschandaaltjes van onze (vaak rechtse) rechtse politici bij, als ging het om de haren van Geert

Maar het is ook duidelijk dat de zwakte van de nederlandse staat hier wel heel duidelijk naar voren komt, als we “binnenskamers” niet de nodige know-how (en macht) kunnen organiseren om orde op zaken te stellen.

De boel is door en door verrot en dat repareer je niet in 5 jaar. En of “het systeem” de veerkacht heeft om -zelfreinigend- de volgende 25 jaar te overleven, dat lijkt me zeer de vraag.

#5 gronk

In de NRC van vandaag staat een stuk hierover,waarin staat dat ze in brussel verbaasd waren toen bij een ‘inquiry’ bleek dat duitse bankiers allemaal politici waren. Dito: d’r mocht niet worden afgeschreven op griekse obligaties, totdat duitse banken hun obligaties hadden gedumpt — daarna was dat OK.

The rot runs pretty deep, en eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe je zoiets zou moeten aanpakken. Misschien is een systeemreset helemaal niet zo’n beroerd idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*