The Dirty Truth: Rolling Stone gaat undercover bij vleesindustrie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

REPORTAGE - Tuurlijk, iedereen weet ergens wel hoe goedkoop vlees geproduceerd wordt. Jöel van der Weele noemde vorige week nog de asymmetrische informatie als het om onze vleesconsumptie gaat, waarbij het erop lijkt dat consumenten niet willen weten hoe het product precies tot stand komt.

Deze multimediale productie, inclusief achterliggende data en verslag van een undercoveroperatie, van Rolling Stone drukt je met de neus op de feiten, hoewel erbij gezegd moet worden dat het mogelijk een nogal eenzijdig beeld geeft van hoe boeren met hun vee omgaan.

Ook vertelt Rolling Stone het verhaal van de strijd tussen de producten, “Big Meat”, en de voorvechters van ‘een humanere vleesproductie.’

Open artikel

Reacties (1)

#1 qwerty

Heftig artikel.

Vooral dat filmpje halverwege. Dat heeft niets meer met boeren te maken. Ik vraag me ook af of dat nou representatief is. Als het dat is in de VS dan is het eerder een resultaat van een verziekte samenleving met bijbehorende idioten dan dat het een verschijnsel is van de vleesproducenten.

Aan de andere kant, de schaal van vleesproductie werkt dit soort dingen ook in de hand. Het is een vrijbrief voor mishandeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*