Dijkhoff en Van der Steur adviseerden Ministerie over communicatie Teevendeal

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Parlementariërs die op het hoogtepunt van een affaire een departement adviseren over haar (pers)communicatie, teneinde zoveel mogelijk de schade te beperken voor hun partijgenoten in de regering.

Dat riekt toch naar belangenverstrengeling, zou je zeggen. Was het niet juist de taak van de Tweede Kamer om regering en overheid te controleren, ipv die te helpen partijgenoten uit de wind te houden?

En helpt evenmin dat beide parlementariërs vervolgens zelf zijn bevorderd tot minister en secretaris. Je zou bijna aan een beloning voor bewezen diensten denken.

Het tekent de cultuur binnen de VVD-top, waarin transparantie en handhaving van de regels geldt voor de burger, niet voor bestuurders, en loyaliteit kennelijk meer telt dan integriteit. Die cultuur schaadt het aanzien van de politiek.

Open artikel

Reacties (5)

#1 Henk van S tot S

Zitten er nog “normale” politici bij de VVD ;-)

#2 tigger

@1:
Ik denk dat VVD-ers jouw vraag niet zullen snappen. Dit gedrag is toch heel normaal??

#3 Grolschje

De mensen binnen de regeringspartij en de regering werken samen… WAT????????

#4 tigger

@3:
Zoiets ja, 2 Kamerleden helpen de minister en staatssecretaris om de kamer onjuist en onvolledig voor te lichten. Vervolgens volgen deze Kamerleden de minister en staatssecretaris op. Heel normaal, toch???

#5 rongvk

@4 Is het parlement voor de VVD überhaupt niet een soort rangeerterrein voor beschadigde kabinetsleden e.d.? Ze zitten daar potverdoroe niet om de uitvoerende macht controleren, zeg, wat zijn dat nu weer voor gekke gedachtenkronkels. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*