1. 2

  KPN een vitale maatschappelijke dienst? MWAHAHAHAA
  En verder trainden (lees: jointje op en gaan met het pookje) dienstplichtigen 20 jaar geleden al met de digitale warfare meuk. Dikke gaap, drie vieux.

 2. 4

  @3 Dat moet dan nog wel even gaan blijken? Is men te laat of ziet men een digital anal rape tijdig aankomen? Kwestie van milliseconden? Kun je dat l33t afwenden ende riposteren met een grotere clusterfuck, of ben je de Sjaakmans? Yanken brullen hard, maar joden en chinezen en russen spelen dit spel ook. Volgens mij zweten yanken peentjes. Hun economie ligt erbij als een crackwhore dus ze zijn kwetsbaar. Mijn zeik is niet lauw.

 3. 5

  Stuxnet is inderdaad een wake-up call geweest – de eerste keer dat een virus overgaat op de fysieke wereld. Maar het wijst ook gewoon op de simpele zwakheid van Windows-programmeren in embedded (scada-) omgevingen. Wie Windows nodig heeft om, wat effectief een stel electromotors zijn, aan te drijven, moet eigenlijk zijn IT-diploma inleveren, maarja, such is de werkelijkheid van programmeren these days.

 4. 6

  Overigens kun je wel de aantekening maken dat het de Amerikanen zijn die deze hele leger-cyber-scare nu aanwakkeren, terwijl het ook de Amerikanen zijn die stuxnet hebben gebouwd. Ze hebben hun eigen monster gecreeerd.

 5. 7

  Het is een hele geruststelling dat ze camouflagepakken dragen bij dat surveilleren op net internet, zoals op het plaatje te zien valt. Want je kan maar beter voorzichtig wezen. Ik hoop overigens wel dat dijken op tijd doorsteken een integraal onderdeel van de verschroeide aarde strategie zal blijven.

 6. 9

  @7 Lol.

  Nog afgezien dat de helft van de apparatuur niet zal werken als ze het nodig hebben, omdat dan pas blijkt dat ze zelf gehackt zijn ;-)

 7. 11

  Zo’n cyberoorlog leunt veel minder op fysieke overmacht. Daarbij komt dat 3/4 van de wereld een bloedhekel heeft aan Amerikanen, dus dat belooft nog wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren