1. 3

  Kanttekening:
  het totaalbedrag van al de vermelde salarissen dat boven de Balenkenendenorm zit staat gelijk aan 191 mimimuminkomens of aan 102 modale inkomens. Een verhouding van 1 bestuurder op 3 minimumloners of op 2 modalers.

  De nog immer op staatssteun drijvende banken ING en ABN-Amro heben 10 CEO’s, wiens totale deel van hun inkomen boven de Balkenendenorm gelijk staat aan 94 minimumloners of aan 49 modale lonen. Een verhouding van respectievelijk 1 op 9 of van 1 op 4.

  Nu moet je geen appels met peren vergelijken… ;-)

 2. 6

  Laat die man /vrouw nou 60 uur in de week draaien ,dat is dan 75 euro per uur, dat tarief betaal ik ook voor een automonteur bij de Kwikfit.

 3. 9

  @6: En wat verdient de vrouw die het zware werk doet in de zorg?
  Die elke morgen in alle vroegte mensen uit bed en in hun rolstoel helpt en ’s avonds laat er weer uit?
  Die verdient , als ze geluk heeft, net iets meer dan het minimumloon.

 4. 10

  @8: Nou, al dat netwerken met bijbehorende diners en borrels kosten wel tijd hoor. En dan moet tussendoor ook nog de administratie worden gedaan…

 5. 12

  @6: Dan ga je nog uit van de onderkant van de tabel. De bovenkant zit op meer dan 200 euro per uur.
  Maar verder is het een rare vergelijking. Bij uurtarieven (bv kwikfit, schilder, advocaat) betaal je veel meer dan alleen het salaris.
  Het gebouw, het gebruikte gereedschap, de manager, de manager van de manager, de advertentiecampagnes, de verzekeringen, etc….

  Geen relevante vergelijking dus.

 6. 13

  Uitgangspunt bij deze discussie is blijkbaar dat het niet eerlijk zou zijn. Ofzo. Da’s heel schattig, maar het leven is niet eerlijk. De hoeveelheid geld die verkwist wordt door incapabele goedkope bestuurders is waarschijnlijk vele malen groter dan wat deze mensen aan inkomen verdienen. Maarja daar kun je niet zo 1-2-3 een getal aan hangen dus het bestaat niet.

 7. 14

  @13:
  Bedoel je zoiets de wel capabele bankbestuurders?
  Daarvan zou men toch ook verwacht mogen hebben dat die met geld konden omgaan.

  Maar nu snap ik de ellende:
  De capabele financiers werken blijkbaar in de zorg ;-)

 8. 15

  @Henk van S tot S, #14 Salaris is natuurlijk niet de enige indicatie. Met name in een voorheen door de overheid sterk gereguleerde sector als de banken, is onderlinge concurrentie binnen een steeds verder gedereguleerdere sector m.i. een veel krachtiger mechanisme dan de meest duurbetaalde bestuurder ooit zal kunnen zijn. Dat met die banken was toch wel mis gegaan – het is de overheid die hier heeft gefaald door regulering die specifiek is ingevoerd om dit soort dramas te voorkomen doodleuk af te schaffen. En die euro hielp natuurlijk ook niet echt.

  Wat dat betreft heb je natuurlijk wel een punt – ook in de zorg zijn de incapabele fratsen van de overheid waarschijnlijk van dusdanig grote invloed dat wellicht zelfs de meest duurbetaalde bestuurder de zaak maar moeilijk kan redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren