De mythe van 8 uur slapen per nacht

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Bismarck

Dit kopje is wat misleidend. Er werd blijkbaar altijd al 8 uur per nacht geslapen, alleen niet aan één stuk door, maar in twee stukken. Dat maakt dat je voor het “slapen” eigenlijk 10 uur moet uittrekken. met de toenemende industrialisatie werden die twee uur extra te kostbaar, zo begrijp ik.

Wel heel vervelend natuurlijk als je dat bioritme hebt (na 4 uur slaap 2 uur wakker zijn), op het moment dat je maar een nacht hebt van 6 uur, want dan mis je dus gewoon de helft van je slaap (in plaats van een kwart als je aan één stuk door slaapt).

#2 L.Brusselman

Ik slaap al jaren in segmenten.Dat is niet meer af te wennen.

#2.1 piet de nuttige idioot - Reactie op #2

hier nog zo één. Een arts probeerde me te vertellen dat dat heel onnaturrlijk was. Toen ik hem vroeg of al die mensen in Frankrijk en Spanje (en weet ik veel waar wal niet) die een siësta deden ook last van ‘slaapstoornissen’ hadden wist ie niet wat te antwoorden. Overigens deden m’n grootouders en m’n moeder ook altijd een ‘middagtukje’.

overigens heb ik begrepen dat bij de meeste mensen de echte diepe slaap uit blokken van zo’n anderhalf uur bestaat.

#3 parallax

Dan zal ik wel elk moment in elkaar kunnen storten aangezien ik van nature niet veel meer dan 6 uur slaap nodig heb. Dat betekent 12 uur naar bed, vanaf 6:30 nog 1.5 uur naar het plafond staren.

#3.1 aynranddebiel - Reactie op #3

6:30? Zou je dan niet eens opstaan luiwammes? :)

Ik heb zelf ook maar tijd voor 6 uur slaap door de week, maar dat compenseer ik in het weekend wel weer.

#4 Yevgeny Podorkin

Idee dat je (achterstand slaap) in het weekend in zou kunnen halen berust op een fabeltje @randdebiel. Bovendien heb ik wel eens gelezen (via google, nu ff geen zin) dat een uiltje voor of na het eten je nachtrust niet bepaald bevordert. M.b.t. siësta zal klimaat/ levensritme meespelen (de Spanjaard gaat b.v. pas om 21:00 eten)…en voor de rest speelt vooral leeftijd een rol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*