De kwaal van Griekenland is het cliché

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Volgens Jesse Frederik in de Groene

(..) De kwaal van de hele Griekenland-discussie. Clichés alom. Grieken zijn lui, ze werken maar 2037 uur per jaar, terwijl die noeste Duitse arbeiders maar liefst 1388 uur maken. Ze gaan te vroeg met pensioen, gemiddeld met 61,9 jaar, 0,2 jaar eerder dan in Duitsland. En ze kennen een veel te grote overheidssector, 8,6 procent van de werkenden is in overheidsdienst, in Duitsland is dat maar 11,1 procent.

En verbaasd zijn dat de Trojka zo gehaat is? Wat hiervan te denken:

In de kantlijn van wetsvoorstellen zetten trojka-ambtenaren opmerkingen als ‘verworpen’, ‘niet genoeg’, ‘volstrekt niet genoeg’. In een brief van de staatssecretaris van Arbeid aan voormalig premier Samaras valt te lezen hoe de trojka voorstelde het parlement te omzeilen om een voorstel tot het vereenvoudigen van massa­ontslagen tot wet te maken. ‘Het is niet verstandig om parlementaire onrust te veroorzaken, als we andere mogelijkheden hebben om ons doel te bereiken’,

h/t Klokwerk

Open artikel

Reacties (1)

#1 lapis

Clichés alom. Grieken zijn lui, ze werken maar 2037 uur per jaar, terwijl die noeste Duitse arbeiders maar liefst 1388 uur maken.

Eigenlijk best jammer dat ik hier een opmerking over moet maken, maar er zit een verschil tussen arbeidsuren maken en hard werken. Ik geloof best dat er in een gemeentekantoor in Griekenland meer arbeidsuren worden gemaakt dan in Nederland, maar ik geloof niet dat dat dan ook betekent dat je minder lang in de rij hoeft te staan en/of sneller je paspoort krijgt.

Bovendien neemt zo’n gemiddelde het verschil tussen fulltime- en parttime-werkers volgens mij niet mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*