De Katholieke Kerk neemt haar verantwoordelijkheid

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Op alle 44 hectare van Vaticaanstad. Daarbuiten? Pech gehad:

Het Vaticaan heeft maandag verdedigend gereageerd op een hoorzitting van de Verenigde Naties over waarom de katholieke kerk niet in staat is gebleken om wereldwijd seksueel misbruik binnen de kerk te voorkomen. […]

Het Vaticaan gaf eerder al een soortgelijke reactie nadat een VN-onderzoek vernietigend over misbruik binnen de katholieke kerk had geoordeeld. De VN zeiden toen dat de katholieke kerk het misbruik van tienduizenden kinderen moedwillig heeft verzwegen.

Het Vaticaan liet hierop weten dat het in 2002 het verdrag tegen marteling heeft ondertekend ‘uitsluitend in naam van en namens’ het 44 hectare grote Vaticaanstad, waar minder dan duizend mensen wonen. Het Vaticaan zegt wel ‘zijn verplichtingen namens die staat’ op zich te nemen.

Reacties (4)

#1 Niet JeZus

De Duivel woont in het Vaticaan.

#2 qwerty

Soms kun je beter helemaal niets meer zeggen, valt je bek open houdt het gewoon op. Rome heeft geen verantwoordelijkheid voor de daden begaan door hen die werken namens, werken voor of werken in geloof van…

#3 Bismarck

Het Vaticaan heeft helemaal gelijk. Vervolging van misbruik buiten het Vaticaan is een zaak van de nationale regeringen van de landen waar dat misbruik heeft plaatsgevonden. Als het Vaticaan ineens Nederlanders begint te vervolgen die in Nederland hun misdaden hebben begaan, staat hier iedereen op zijn achterste benen omdat het Vaticaan onze soevereiniteit van ons afpakt (of mag de katholieke kerk ineens wel een supranationale entiteit met bedenkelijk democratisch gehalte zijn die Nederlandse soevereiniteit inpikt?).

#4 Derpjan

@3

Het Vaticaan zou wel namen kunnen doorgeven van personen die zij verdenken, ze hebben ook de macht hun mensen, waar ook ter wereld, uit het ambt te zetten. Er zijn sterke aanwijzingen dat ze dat veel beter hadden kunnen aanpakken, sterker nog, dat ze hun mensen de hand boven het hoofd hebben gehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*