De groei van steden houdt zich ook aan wetmatigheden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

En die zijn door een aantal onderzoekers ontdekt.

Open artikel

Reacties (2)

#1 mbmb

‘[…] they examined a database compiled by the Spanish government between 1900 and 2011 of the population of 8100 municipalities throughout the country. Their results show that for cities with a population of more than 10,000, the future growth depends clearly on the past’

heerlijk toeval, dat de grenzen van de steden en Municipalit8ies (gemeenten?) zo keurig overeenkwamen dat data van de een leiden tot conclusies over de ander.

de conclusie luidt: ‘Nevertheless, the notion that city growth is predictable at all will be a useful new tool for urban planners who want to better understand these living, breathing entities in which we live.

Altijd raar, dat mensen die een verklaring hebben gevonden voor een historische reeks, ook vaak denken dat dat betekent dat een verschijnsel daarmee te voorspellen is. De droom van iedere weerman

#2 Ernest

@1: De volgende stap is op zijn minst om te kijken of de “formule” toepasbaar is op de groei van andere steden in andere landen. Dat lees ik zo snel niet in dit artikel. Maar als het zo is, dan mag je toch aannemen dat je een voorspellende formule hebt gevonden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*