De grimmige spiegel van De Luizenmoeder

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Er is geen verhaal, noch ritueel meer dat wordt gedeeld. Elke poging daar wel toe te komen wordt gefrustreerd door de eisen die ieder individu stelt.

Open artikel

Reacties (6)

#1 basszje

Blah dat stuk. Dus we kunnen niet meer samenleven omdat we allemaal niet meer koezellig in Jezus geloven en het kerstverhaal en omdat vegetariers bestaan?

De grimmige spiegel is, afgezien van het individualistische neoliberalisme, dat Nederlanders kennelijk erg weinig fantasie hebben om diversiteit te herbergen.

En dat is dan de schuld van diegenen die buiten het vermeende normaal vallen.

#2 Le Redoutable

@1 De spiegel die wordt voorgehouden gaat niet over de diversiteit maar over het politiek correcte denken daarover.

Balthazar die uit correctheid roetveeg Balthazar wordt gemaakt, en dat het er dan allemaal toe leidt dat heel de klas maar zijn eigen kerstmaaltijd meeneemt omdat nooit alle wensen en individuele inzichten bij elkaar te verenigen zijn. Dat is satire die we sinds Kooten en de Bie niet meer gezien hebben.

Over de gelovigen in het Neoliberale complot zouden ze bij de Luizenmoeder trouwens een mooie eigen aflevering kunnen wijden.

#3 Lethe

Ha, dat is een verrassing, ben ik het een keer eens met Le Reoutable. Niet geheel, het is niet het niveau van Kooten en de Bie, maar wat een goede spiegel is die serie. Kan best pijn doen tijdens het kijken.
Al denk ik bijna zeker te weten dat onze invalshoek anders is. ;)

De serie geeft voedsel tot denken. Ook wat @1 zegt, bij wie en waar ligt het probleem? En waarom?

#4 Amateur Commenter

De ironie niet kunnen inzien van een christen in de kast. Ik weet niet wat meer satire is, de aflevering of iemand die er doodserieus op ingaat.

#5 Co Stuifbergen

@2: Misschien vindt u het politiek correct om rekening te houden met een noten-allergie enz?
Dan kom ik blijkbaar op heel politiek-correcte evenementen, waar voor zo’n 800 mensen gekookt wordt, en rekening gehouden wordt met:
– vegetarisch
– veganistisch
– gluten-vrij
– noten-allergie

De “roetveeg”-Balthazar vond ik best een aardige grap, maar houdt volgens mij ons geen spiegel voor, want ik heb nog nooit een klacht gehoord over het zwart schminken van Balthazar.
Logisch, want Balthazar is een koning en geen knecht, en belangrijker: hij is uit zichzelf zwart, niet doordat hij door de schoorsteen komt.

#6 Frank789

@5:
Balthazars of Spain, stop doing blackface!
https://latitudefortyone.com/christmas-spain-and-blackface/

Blackface king at FDP summit angers activists
https://www.thelocal.de/20150107/blackface-king-fdp-angers-activists

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*