De efteling: Een wereld vol…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (1)

#1 Jules Vismale

Waar dit artikel over de Efteling vol mee zou staan is me onbekend maar de wereld hiervan wordt weer iets letterlijker tot leven gewekt in een Nederlandse “dramaserie” getiteld:
Efteling tv: Het Mysterie van…
In deze, overigens grappige, films helpt het meisje Iris van Elfen, die in de Efteling werkt, samen met haar vriend Milo Torenvalk en zijn vader Andor (afkomstig uit deze bekende sprookjeswereld) om mysteries omtrent de bekendste sprookjes op te lossen. Ze lijkt daar meer succes in te hebben dan de stoere Milo en andor al arresteert de laatste constant de verkeerde personages, net zoals de twee stuntelige detectives Jansen en Janssen in Kuifje regelmatig doen. Iris, wiens echte naam ik uit privacyredenen liever niet vermeld, vindt ik eigenlijk nog wel de leukste figuur uit deze films al houdt ik niet erg van het geacteerde Nederlands dat ze daarin praten. Ze is een prachtige blonde meid om te zien (net zo oud als mijn oudste achternichtje), een eigenwijze maar doortastende jongedame en ze ziet er echt geweldig uit in haar lichtblauwe sprookjeskostuum en hoge laarsjes.
Ik vond een bepaalde scène uit één van deze afleveringen ook geweldig om te zien waarin Ilse door Andor, een stevige gebouwde kerel die recht-door-zee is, gered (?) werd van een heks. Andor nam namelijk Ilse over zijn rechterschouder heen en droeg haar weg uit de tovergrot al zat hij er nogal naast wat het mysterie betrof. Niettemin hoop ik wel dat Ilse alleen in het sprookjesbos géén wolf of hond met hondsdolheid tegenkomt of Hugo van den Loonsche Duynen, de kapitein van de Bokkerijders. Deze laatste zou Ilse vast ook erg graag op een
soortgelijke manier ontvoeren en haar daarna in zijn villa gaan knevelen, haar handen op haar rug vastbinden en een touw om haar armen heen en voeten aan elkaar. En dan probeert Hugo misschien wel om Ilse als lokaas te gebruiken om Milo en Andor in de val te lokken hoewel ik best in de Efteling graag een echte wolf tegenkomt die alleen géén Roodkapjes of oma’s lust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*