1. 6

  Daily Telegraph = GMDP.
  Er zijn nog maar 5 grote mediabedrijven en er zijn zo veel meningen. Als je als journalist alleen nog maar je broodheer napraat. Dan hoor je nog maar 5 meningen.

  @5
  Het probleem is nooit een bank. Een bank is niks. Het is een schuldenfabriek.
  Foute bankiers die misbruik maken van een bankgeheim, das wel een probleem ja. Net als foute dokters die misbruik maken van het medisch beroepsgeheim. En foute vrijmetselaars die misbruik maken van het logegeheim. En foute voetballers die misbruik maken van het kleedkamergeheim.

 2. 7

  @6: We hebben banken de verantwoordelijkheid gegeven voor de geldcreatie. Omdat we de politiek (en dus onszelf) dat niet toevertrouwen. De macht die ze daardoor hebben is bepaald niet niks, en het kan alleen maar goed gaan als ze heel integer en ethisch handelen. De media chanteren hoort daar natuurlijk niet bij, en het is veel ernstiger als een bank zoiets doet dan wat een voetballer dan ook moge vreten.

 3. 8

  Ik geef Harry een zak met geld. Harry gaat er mee naar de hoeren. Kan zijn vrouw dan bij mij komen klagen?

  Ik geef Sjakie een zak met geld dat hij me moet terugbetalen. Sjakie koopt een huis. Sjakie heeft ruzie met zijn vrouw. Sjakie wil scheiden. Sjakie wil een nieuw huis. Sjakie kan de zak met geld van het vorige huis al niet terugbetalen. Sjakie komt bij mij voor nog een zak geld. Moet ik het hem geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren