1. 2

  EU leaders are expected to agree a limited treaty change to put in place tough new fiscal rules for the eurozone. Nicolas Sarkozy and Angela Merkel, who outlined their plans for treaty change in Paris on Monday, would like the Lisbon treaty to be revised by all 27 members of the EU.

 2. 3

  weldegelijk bismarck, ze willen het er in maart doorduwen, zonder volksraadpleging. Er is nog niet bekend wat duitsland en frankrijk precies gaan wijzigen, maar we zullen weer autonomie moeten inboeten voor de eurocraten.
  Alleen UK kan nog ingrijpen vanwege een uitzondering regel die daar laatst is doorgevoerd.

 3. 5

  Met de opmerkingen van Van Rompuy gisteren die een totale minachting houden voor de Europese burger cq kiezer is ook het laatste vernisje democratie uit het Europese project verdwenen.
  Eens kijken of het bedrijfsettertje GW dit slikt.

 4. 6

  Ja dat zal hij doen, na eerst in het parlement de PvdA te hebben beticht van collaboratie (terwijl VVD en CDA zullen worden ontzien). Als er al over gestemd moet worden (in het plan de Jager/van Rompuy is dat waarschijnlijk niet eens nodig), zal de PVV uiteraard tegenstemmen (en de PvdA onder druk van de Europese zusterpartijen waarschijnlijk voor), maar een motie van wantrouwen zullen ze zeker niet indienen. Want blaffen naar de PvdA doet Wilders wel, maar bijten naar de minderheidsregering zeker niet.

 5. 8

  Als de PvDA eens bij zinnen komt kunnen zien hoe de oppositie dat in SLowakije heeft aangepakt. Eerst de regering weg, erna alsnog instemmen met de voorstellen. Maar goed, wij staan met ons allen buitenspel. Het is echt een hele droeve dag voor onze democratie…

 6. 9

  Helemaal met je eens. De Unie is een centralistische macht naar Frans voorbeeld. We worden geregeerd door ambtenaren. Als het maar eurootjes opleverd, dan kan vrijheid wel gestolen worden.

 7. 10

  En daarom gaat het plan Merkozy niet door en het plan de Jager/van Rompuy wel. Tenzij Merkozy hun plan gaat aanpassen om de Britten te plezieren. En als ze dat doen, zou het niet minder dan terecht zijn als ons parlement de middelvinger opsteekt. De Britten hebben hier immers niets mee te maken, want die zitten niet in de euro en moeten zich er dus ook niet mee bemoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren