Daisy Khan: ‘Westerse media staren zich blind op extreme variant sharia’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 ralf

Hebben we daar echt Daisy Khan voor nodig? Ik weet dat al jaren.

#2 bookie

@1
Het is ook de enige variant die er politiek toe doet. De rest valt onder vrijheid van religie. De extreme variant overtreed “behoudens ieders verantwoordelijkheid voor de wet”.

#3 pedro

De grootste tegenstanders van de extreme variant van de sharia zijn vaak degenen die zelf een variant van de extreme sharia bepleiten, met harde en lange straffen. Alleen mag je dat van hen geen sharia noemen…

#4 wout

@3
Wijs hoor, langere gevangenisstraffen voor pedofielen gelijktrekken met het op religieuze grond doodranselen van homo’s en bekeerlingen.

@Daisy
Wat doet u met de passages in de Koran die spreken van het doden van ongelovigen?
“Die lees ik in hun context. Met een ‘ongelovige’ wordt niet zomaar de eerste de beste bedoeld. De voorwaarden zijn strikt: je moet allereerst echt compleet niet-gelovig zijn. Verder moet je moslims er met fysiek geweld van weerhouden hun geloof uit te oefenen. Niemand, voor zover ik weet, is tegenwoordig een ongelovige in die koranische zin van het woord.

Wee de wethouder die geen subsidie toekent voor het rolstoeltoegankelijk maken van de lokale moskee.

#5 Kareltje pareltje

@3
Kun je wat specifieker zijn wie een variant vzn de sharia wil en hoe deze groep en waar die dat wilt bereiken?

#6 pedro

@4: dat is nieuws voor mij, dat de voorstanders van hardere straffen dat alleen maar voor pedofielen willen. Net zoals ik niet wist, dat de sharia alleen maar dient om homo’s en afvalligen dood te ranselen. Heb je voor een van die beweringen bewijzen, of ben je aan het overdrijven?

Mijn vergelijking ging om de roep om harder straffen door (extreem) rechts hier en (extreem) rechts daar. In moslimlanden wordt de roep om de sharia ook geïnspireerd door de wens om harder te straffen.

#7 pedro

@4: iedereen die om lang en hard straffen vraagt, wil een rechtssysteem dat meer op de sharia lijkt dan ons huidige rechtssysteem.

#8 wout

@7

O ja, vragen die mensen om het afschaffen van onze wetboeken en het rechterlijk systeem. Om dan vervolgens een aantal langbaardige aartsconservatieve dominees voor rechter te laten spelen, zonder neergeschreven wetten, zodat niemand weet waar ie aan toe is?

#9 pedro

@8: in een aantal landen bestaat de sharia naast het normale wetssysteem en is daar aan ondergeschikt. Kijk maar naar Engeland. Of ben jij soms een aanhanger van de extreme variant, die je beschrijft?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*