D66-raadslid op Twitter bedreigd door xenofoob en seksistisch rechts

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dilia Leitner had de euvele moed te suggereren dat Marokkaanse criminele jeugd misschien wel gebaat zou zijn bij een “woning, een wijf en werk”.

Nadat het artikel uit het Haarlems Dagblad door de Telegraaf.nl en GeenStijl was overgenomen en Geert Wilders erover had getwitterd, vlogen de verkrachtingsfantasieën en doodsbedreigingen in het rond.

De politie neemt de zaak hoog op: Leitner staat inmiddels onder politiebescherming. Volgens haar fractievoorzitter overdrijft de politie de aard van de twitter-bedreigingen schromelijk.

Open artikel

Reacties (13)

#1 MrOoijer (Jan van Rongen)

Zeg Prediker, deze waanlink wijst naar zichzelf. Dat is pas een waan.

#2 thalmann

Seksistisch? Vrouwen aan criminelen geven, dat is pas seksistisch. Waar wil ze die vrouwen trouwens vandaan halen? Bevriende mensenhandelaren?

#3 JaapD

@2: Criminelen zijn gewoon mensen hoor!

#4 Kalief

Heeft Steeph die politiebescherming soms geregeld? Want in de tweets in het waanbericht staat geen enkele bedreiging.

#5 analist

@4: Misschien moeten we met een man of 6 @dilialeitner in elkaar slaan,

Ehm…

#6 Kalief

@5 Ehm jezelf met je opzettelijk fout citeren. Er staat: “Misschien moeten we met een man of 6 @dilialeitner in elkaar slaan, krijgen we allemaal een woning, werk en een wijf van haar. #beloning”

Dit is geen bedreiging want er staat niet ‘we gaan haar in elkaar slaan’ én het is niet als bedreiging bedoeld maar als spot.

#7 analist

@6: Het leest wel aardig (be)dreigend. Je kan doen alsof je dom bent, of je kan je even inleven in degene die dit naar haar hoofd krijgt geslingerd: niet zo leuk.

#8 Bismarck

Ik kan het niet terugvinden, maar ik ben er zeker van dat deze suggestie jaren geleden hier al is geopperd. Ook niet zo vreemd, want dat is precies de manier om baldadige/rondhangende jongeren van het criminele pad te houden.

#9 Joop

Woning, werk en wijf is achterhaald door de wetenschap. Althans bij zware criminelen.

http://m.volkskrant.nl/vk/m/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3518533/2013/09/30/Zware-criminelen-vaak-pas-op-late-leeftijd-de-fout-in.dhtml

De eerste zinnen:

Een volwassen man met een baan en soms zelfs een gezin. Het lijkt niet de meest voor de hand liggende uitgangspositie om toe te treden tot een criminele bende, maar toch voldoen veel starters in de georganiseerde misdaad aan dat profiel.

Dit blijkt uit onderzoek van criminologe Vere van Koppen bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) en het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC).

#10 Mister P

@7:
Het leest eerder nogal verwijtend.

#11 pedro

Wat een idiote reacties. Iedereen, die zelf een woning, een vriend of vriendin of man of vrouw, en vooral werk heeft, heeft minder de neiging om rotzooi te trappen, maar dat mag blijkbaar niet gezegd worden.

Of wacht, het gaat om Marokkanen. Nee, dan kunnen we het altijd in het negatieve trekken…

#12 Bismarck

@9: Dat is geen weerlegging van Dilia, die het toch echt over jongeren heeft.

#13 Kalief

@7 Bedreigen is strafbaar, niet zo leuk zijn niet. Dus ‘doe niet zo dom’ en gun een ander zijn vrijheid van meningsuiting.

Ik vind het een ongezonde trend om twitteraars te criminaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*